Tenis

Čilić i Ljubičić glavni aduti

Ivor Krapac • utorak, 29.06.2010.
Čilić i Ljubičić glavni aduti
Foto: Davor Sajko

Goran Prpić, izbornik hrvatske reprezentacije, objavio je sastav za susret sa Srbijom u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa. Igrat će se idućeg vikenda, od 9. do 11. srpnja u Spaladium Areni u Splitu, a Hrvatska će u lov na polufinale krenuti predvođena Marinom Čilićem i Ivanom Ljubičićem...

Poznat je hrvatski sastav s kojim će se za desetak dana tražiti pobjeda nad Srbijom i prolazak u polufinale Svjetske skupine Davis Cupa. Izbornik Goran Prpić je na popis igrača poslan Međunarodnoj teniskoj federaciji stavio Marina Čilića (12. na svijetu), Ivana Ljubičića (15.), Antonija Veića (177.) i Ivana Dodiga (193.), no to ne znači da su nestali svi izgledi da u Splitu na terenu vidimo i Ivu Karlovića.

Karlo i Nikola Mektić također su na popisu poslanom ITF-u, zasad kao peti i šesti igrač, no Prpić ima mogućnost promjene nominacije najkasnije sat vremena uoči službenog ždrijeba koji će biti održan za devet dana, u četvrtak 8. srpnja u 13 sati.

Za kalkulacije još ima vremena, ali odabrani sastav i problemi s ozljedama Karlovića i Marija Ančića, koji je otpao zbog bolnih leđa, ne sugeriraju ništa drugo nego glavninu tereta u rukama Marina Čilića i Ivana Ljubičića. Od vodećih hrvatskih tenisača očekivat će se da povuku u singlu, dok će o stanju s Karlovićevom ozljedom ahilove tetive ovisiti hoće li Ivo moći pomoći - s obzirom da mu nedostaje kontinuitet igranja, najvjerojatnije u paru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 19:15
    nisam bap optimist...čilić nije u formi a ljubo ne može sam protiv đokera , troickog i tipsarevića...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 16:17
    Mjesecima se ceka ovaj susret. Nazalost na ruku nam ne ide to sto nijedan od nasih igraca nije u top formi, i to sto ne mozemo racunati na Karlovica (jos uvijek). No, ovo je Davis Cup, i motiv je drukciji nego dok igraju turnire, stoga se nadati najboljem. CIlic i Ljubo mogu sigurno dobiti :)
    Obrisan korisnik
  • danchy29.06.2010. u 15:03
    ajoj, pojest će nas srbi :)
    danchy