Nogomet

Higuain: "Ne razmišljam o Zlatnoj kopački"

Mihaela Bradovski • srijeda, 30.06.2010.
Higuain: "Ne razmišljam o Zlatnoj kopački"
Foto: EPA

Zahvaljujući njegovim pogocima Argentina mirno plovi kroz raspored Svjetskog prvenstva, a on konkurira za dobitnika Zlatne kopačke. Gonzalo Higuain ipak staje na loptu kada je u pitanju ta nagrada...

Napadač Real Madrida odlučan je u svojim izjavama kako mu naslov najboljeg strijelca Prvenstva neće značiti ništa ukoliko njegova vrsta ne ispuni cilj - naslov prvaka.

"Ne razmišljam o tome. Istina je, lijepo se naći na vrhu ljestvice strijelaca na ovakvom natjecanju, ali mala će to biti satisfakcija ne ostvari li Argentina ono što se od nje očekuje. Moj cilj nije Zlatna kopačka, moj je cilj pomoći suigračima da stignemo do velikog slavlja nakon posljednjeg susreta."

Argentina za sada uspješno prolazi prepreka na putu do tog slavlja. Higuain je pokušao objasniti kako se osjeća kada pogleda na uspjehe koje postiže zajedno sa suigračima i toliko osporavanim izbornikom.

"Živim svoj san. Sanjao sam kako ću jednog dana biti profesionalni nogometaš i predstavljati svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu. I što je najbolje naše akcije vode k našem cilju. Dodatnu mi snagu daje moja obitelj koja me prati s lica mjesta. Bio sam siguran da će mi se ovaj san pretvoriti u lijepu stvarnost budem li ustrajao u njemu."

Higuain najvećeg protivnika u borbi za najboljeg strijelca ima u španjolskom kolegi iz napada, Davidu Villi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!