Nogomet

Wenger: "Englesku ubila nestrpljivost"

Borna Rupnik • srijeda, 30.06.2010.
Wenger: "Englesku ubila nestrpljivost"
Foto: EPA

Na englesku predstavu u Južnoafričkoj Republici osvrnuo se i trener Arsenala, Arsene Wenger, koji za neuspjeh krivi nestrpljivost...

Arsene Wenger pridružio se popisu stručnjaka na Otoku koji traže uzroke loših engleskih izvedbi na Svjetskom prvenstvu te ispadanja od Njemačke u osmini finala.

Francuz se dotaknuo trenutka kada je Engleska protiv Elfa smanjila na 2:1, a potom je Franku Lampardu poništen regularan pogodak: "Engleska je tada preuzela konce igre, ali ubila ju je vlastita nestrpljivost".

"Kontrolirali su igru, a rastužilo me da su unatoč svom iskustvu uhvaćeni u protunapadu. Engleska je imala slobodan udarac, a Njemačka je postigla pogodak", dodao je Arsene Wenger.

"To se može dogoditi kada do kraja ima još pet minuta, ali ne kada do kraja ima još 25 minuta", smatra francuski trener.

Slab start protiv SAD-a i Alžira nije morao mnogo značiti, objasnio je Wenger, ali ističe i ulogu pritiska s kojim su se Englezi nosili: "Mnoge momčadi slabo počnu natjecanje. Francuska je 2006. godine u svojoj skupini bila užasna, ali je u pravom trenutku uhvatila zalet i oslobodila se pritiska".

"Engleska se nije znala nositi s pritiskom, nije bila dovoljno ubojita. Osim toga, nije pokazala svoju najveću vrlinu, visok ritam igre. Je li se radilo o fizičkom umoru ili mentalnoj blokadi? Ne znam", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2010. u 00:24
    ma koji umor, pa Bayern (u kojem igra dosta Nijemaca) je imao najdulju sezonu, uz Inter
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 21:01
    jedna od 10 mu je pametna... nije to tak tesko ostvarivo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 19:06
    Mislim da sve stoji. Kolko god svi vele da Arsenalu fale rezultati ima čovjek znanje.
    Obrisan korisnik