Automoto

Stoner: "Trebamo još motora"

Goran Markuš • četvrtak, 01.07.2010.
Stoner: "Trebamo još motora"
Foto: EPA

Trenutno sedmoplasirani u prvenstvu, Casey Stoner, ponovno nije imao dlake na jeziku kad je u pitanju organizacija MotoGP sezone i broj vozača koji se iz utrke u utrku pojavi na gridu...

Iako su ga mnogi vidjeli kao glavnog izazivača Valentina Rossija ove sezone Casey Stoner ne vozi kao u svojim najboljim danima, no u ovo vrijeme sjajnog Stonera muče drugi problemi. Naime, ove sezone na gridu je tek 17, a sljedeće se planira dovesti tek pet novih motora što je za Caseyja daleko premalo.

"Pričaju o maksimumu od 22 motora jer bi nas bilo previše, no to je smiješno i jadno. Na startu bi nas trebalo biti kao u dobra stara vremena - barem 25-orica", poručio je Stoner ubrzo nadodavši: "Ove sezone svi mogu osvojiti ponešto bodova i to zaista nikome više nije izazov."

Da se sluša Caseyja povećao bi se maksimum za tvorničke, a smanjio minimum za ostale momčadi: "Ne razumijem zašto se primjerice Suzuki ne natjera da na grid postavi četiri motora. Novca i motore imaju, a između ostalog nije mi niti jasno zašto se ne koriste prošlosezonski motori. Dajte i mladima priliku, ne možete ništa izgubiti."

"S druge strane za manje momčadi trebalo bi omogući da na grid postave tek jedan motor. Siguran sam da bi nekoliko timova iz Moto2 serije odmah uskočilo jer bi si jedan motor mogli priuštiti. Svi bi bili na dobitku", zaključio je Stoner.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!