Košarka

Lončar se priključio Planiniću

Bernard Jurišić • petak, 02.07.2010.
Lončar se priključio Planiniću

Krešimir Lončar naredne sezone igrat će u najjačem europskom klupskom natjecanju. Nakon vrlo dobre sezone u Unicsu iz Kazana, hrvatski reprezentativac pojačao je redove ruskog Euroligaša Himkija...

Hrvatski reprezentativni centar Krešimir Lončar naredne sezone igrat će u Euroligi. 27-godišnji Splićanin potpisao je dvogodišnju vjernost Himkiju iz Moskovske regije, koji će uz CSKA predstavljati Rusiju u elitnom košarkaškom natjecanju.

Lončar je kao 17-godišnjak otišao iz Splita u talijanski Benetton, bez ijednog seniorskog nastupa za klub s Gripa. Jednu sezonu proveo je na posudbi u Würzburgu, a kasnije ga je put preko Terama, Kyiva i Lokomotiva iz Rostova odveo u Unics iz Kazana. U dvije sezone s Markom Popovićem Lončar je izrastao u jednog od najboljih centara ruske lige i zaslužio transfer u Himki.

Tamo će se Lončar priključiti još jednom hrvatskom razigravaču, Zoranu Planiniću, koji je prije desetak dana potpisao ugovor za Himki. Momčad trenera Sergija Scariola u narednoj sezoni ima visoke ambicije što su potvrdili dovođenjem petorice reprezentativca. Uz dva hrvatska, stigla su i dva ruska - Monya i Savrašenko, te nigerijski Benjamin Eze.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!