Nogomet

Capello: "Odlučniji nego ikada prije"

Borna Rupnik • subota, 03.07.2010.
Capello: "Odlučniji nego ikada prije"
Foto: EPA

Fabio Capello dobio je podršku od Engleskog nogometnog saveza i ostat će na mjestu izbornika, što je Talijanu dodatni motiv da na čelu Gordog Albiona ostvari veći uspjeh...

Kraj engleske pustolovine u Južnoafričkoj Republici označio je i početak nagađanja o sudbini Fabija Capella na klupi reprezentacije. Talijan je odmah istaknuo da neće dati ostavku te se čekala konačna presuda Engleskog nogometnog saveza.

Premda se vjerovalo da će se njihova odluka čekati dulje, Capello je potporu dobio već u petak. "Smatrali smo da je važno u miru razmotriti sve što se događalo na Svjetskom prvenstvu, a nakon rasprave ostali smo uvjereni da je Fabio Capello još uvijek najbolji čovjek za ovaj posao", izjavio je predsjednik saveza Dave Richards.

Capello je to dočekao kao novi poticaj. Ugovor ga veže do 2012. godine i talijanski je stručnjak željan uspjeha na putu prema Poljskoj i Ukrajini, gdje će vjerojatno tražiti uspon na europski tron.

"Odlučniji sam nego ikada prije. Želim uspjeh s Engleskom i važno je da ovo razočaranje upotrijebimo kao motivaciju za budućnost", rekao je Capello, koji planira uvesti nova lica u reprezentaciju.

"Treba nam nova energija, a ja ću koristiti sve što sam naučio kako bi Engleska napredovala. Ponosan sam što sam engleski izbornik", dodao je, objasnivši da će veću priliku dobiti Joe Hart i Michael Dawson te da ozbiljno računa na Bobbyja Zamoru i Owena Hargreavesa.

Među mladim engleskim nogometašima najviše se uzda u Jacka Rodwella, Thea Walcotta, Jacka Wilsherea, Adama Johnsona i Kierana Gibbsa, istaknuo je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver05.07.2010. u 00:17
    bice kontraverzija kas opali nogu pokojoj zvijezdici
    beaver
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 19:19
    @cameosis OVAKVO RAZMIŠLJANJE I JEST KRIVO ZA 9-2 U 2 TEKME!
    Obrisan korisnik
  • cameosis03.07.2010. u 15:17
    baš bih htio da nam se opet nađu na putu -- ako smo pravi, obrisat ćemo pod s njima.
    cameosis
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 13:47
    C(r)apello
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 13:45
    i ja sam fakat iznenadjen sto fabio nije poveo neke igrace koji su razmontirali hrvatsku fakat cudno
    Obrisan korisnik