Tenis

Serena na tronu Wimbledona

Ivana Spahija • subota, 03.07.2010.
Serena na tronu Wimbledona
Foto: EPA

Serena Williams obranila je naslov pobjednice Wimbledona, u finalnom meču je bez većih problema došla do pobjede nad Ruskinjom Verom Zvonarevom i tako je svoje ime po četvrti put upisala na mjesto pobjednice. Iako rezultat sugerira drugačije, Zvonareva je pružala solidan otpor prvoj nositeljici, posebice u prvom setu, ali je u nastavku Serena ubacila u brzinu više i zasluženo stigla do naslova...

Serena Williams je nova-stara pobjednica Wimbledona, prva tenisačica svijeta drugu se godinu zaredom popela na najvišu stepenicu travnatog Grand Slam turnira. Serena je u finalnom meču u čista dva seta rezultatom 6:3 i 6:2 svladala najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona, Ruskinju Veru Zvonarevu, koja također može biti zadovoljna učinkom na turniru i plasmanom u svoje prvo finale Grand Slam turnira u karijeri. Sereni je ovo ukupno četvrta wimbledonska kruna u karijeri, ujedno i 13. osvojeni Grand Slam turnir, čime je pretekla sunarodnjakinju Billie Jean King, koja se zaustavila na 12 naslova.

Obje su tenisačice odličnim servisima otvorile meč, tek je Serena pri rezultatu 1:1 naišla na prve probleme na početnom udarcu kada je Ruskinja uspjela doći do izjednačenja od 40:40, ali dalje od toga ipak nije mogla. Prva prilika za oduzimanje servisa ukazala se Williams pri vodstvu od 3:2, ali je Zvonareva odličnim servisom otklonila tu opasnost, poravnavši pritom rezultat na 3:3.

Nova prijetnja na servisu Ruskinje uslijedila je pri vodstvu Serene od 4:3, Zvonareva je spasila prvu break loptu, ali protiv druge nije mogla i Amerikanka je povela s 5:3. Umjesto da sigurno odservira za osvajanje prvog seta, Serena se u idućem gemu suočila s novom prijetnjom Zvonareve, koja je ponovno došla do izjednačenja, ali ni po drugi put u susretu nije uspjela oduzeti servis Sereni, koja je sa 6:3 uzela prvi set.

Williams je niz osvojenih gemova nastavila i u samom otvaranju drugog seta, u kojem je iskoristila prvu break priliku na servisu Ruskinje i povela s 1:0, a na svom servisu je potvrdila break i došla do vodstva od 2:0. Igra je mirovala do vodstva Serene od 3:1 kada joj se ukazala dvostruka prilika za oduzimanje servisa protivnici. No, Ruskinja se uspjela obraniti, ali protiv treće break prilike ipak nije mogla i Serena je povela s velikih 4:1.

To je ujedno bio i kraj nada Zvonareve u bilo kakav preokret, do kraja meča nije bilo prilika za oduzimanje servisa, a Serena je sigurnim, posljednjim servis-gemom uzela konačnu pobjedu rezultatom 6:3 i 6:2 za svoju četvrtu wimbledonsku krunu i obranu naslova pobjednice.

"Ovaj je Wimbledon poseban, hej Billie, pretekla sam te, ovo mi je 13. Grand Slam naslov, to mi je sretan broj. Čestitam Veri, prošla je puno u posljednjih godinu dana i dokazala je što znači biti šampionka i nikad ne odustati. Sretna sam zbog pobjede, pobjeđivala sam ovdje više puta, a publika me uvijek podržava i hvala im na tome", rekla je Serena.

Zvonareva je bila malo razočarana raspletom finala, no svjesna je kako je na ovogodišnjem Wimbledonu napravila najveći pothvat u karijeri. "Čestitam Sereni, velika je igračica, ali i šampionka, zaslužila je ovu pobjedu. Malo sam razočarana sada, nisam pokazala najbolje od svoje igre danas, ali mi Serena nije dopustila da to pokažem. Kad mi se nakon nekoliko sati slegnu dojmovi, bit će mi jasno da sam ostvarila svoj san - na središnjem terenu igrati finale Wimbledona", rekla je Zvonareva, koja će se od idućeg tjedna naći među TOP 10 tenisačica, zauzet će deveto mjesto na WTA ljestvici.

Wimbledon, finale: Serena Williams (SAD, 1) - Vera Zvonareva (Rusija, 21) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.07.2010. u 18:32
    ovo sve govori o kvaliteti ženskog tenisa trenutačno.. serena se doslovno šali sa suparnicama, a usput stigne uživati u životu, ima svoje modne linije, ide posvuda, ne trenira previše.. u muškom tenisu sve osim aposlutne posvećenosti nije dovoljno, pogledajte primjere nalbandiana i gulbisa, ogromni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik