Nogomet

Cole: "Nismo dobri koliko se priča"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.07.2010.
Cole: "Nismo dobri koliko se priča"
Foto: Davor Sajko

Englezi još uvijek ne mogu preboljeti ispadanje sa Svjetskog prvenstva, ali su sve realniji u svojim izjavama. Joe Cole sada je potvrdio kako engleska reprezentacija ipak nije toliko dobra kao što svi misle...

Očekivanja uoči Svjetskog prvenstva bila su velika stoga su blijede igre i ispadanje u osmini finala i to vrlo uvjerljivo u srazu s Nijemcima bio je svojevrstan šok za englesku nogometnu javnost. S nekoliko dana odmaka, to se i engleskim reprezentativcima ipak čini kao realan doseg.

"Nismo dovoljno dobri. Očito je da nemamo potrebnu kvalitetu za uspjeh na reprezentativnoj razini, nije tajna da ne znamo zadržati loptu kao što to čine ostale reprezentacije. Nije u pitanju samo susret s Njemačkom, ništa ne bi promijenio niti poništeni pogodak Franka Lamparda, jednostavno nismo bili dobri", rekao je Joe Cole.

Dojučerašnji igrač Chelseaja smatra kako Engleska igra preofanzivan nogomet i treba početi taktički razmišljati. To se može promijeniti tako da se s time kreće još u radu s djecom.

"Sve momčadi za koje sam dosad igrao, uključujući i Englesku, uvijek žele što prije izbaciti napadača u akciju i stići do gola. To na reprezentativnoj razini ne prolazi. Ovdje je bitno čuvanje lopte, tehnika, kontrola igre i kretanje. Mi smo opsjednuti s time da što prije loptu gurnemo u napad i tako zanemarujemo tehniku. Vrijeme je da se tehnički i taktički počne puno toga mijenjati i to već u radu s djecom jer nećemo daleko dogurati", smatra Cole.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000705.07.2010. u 10:41
    bravo cole dobra izjava
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik05.07.2010. u 01:31
    Englezi i Real Madrid imaju nesto zajednicko: skup pojedinaca koji nemaju pojma sto znaci ekipa
    Obrisan korisnik
  • beaver05.07.2010. u 00:15
    da se sa jezikom igra englezi bi bili viceprvaci svijeta i okolice
    beaver
  • Mihalj04.07.2010. u 23:17
    heureka!
    Mihalj
  • Obrisan korisnik04.07.2010. u 22:42
    Prva pametna od Engleza.....
    Obrisan korisnik