Ostali sportovi

Traju pripreme za EP u softballu

Sportnet • ponedjeljak, 05.07.2010.
Traju pripreme za EP u softballu

Zadnji tjedan u srpnju Hrvatske softball reprezentacije očekuju nastupi na Europskim prvenstvima. Najbolji igrači i igračice zaslužiti će mjesto u reprezentaciji.

Raspored nastupa naših reprezentacija prvenstvima je sljedeći:

- XI. Europsko žensko juniorsko prvenstvo u softballu , Beč (Austrija): 25.07.-01.08.2010.

- X. Europsko muško seniorsko prvenstvo u softballu, Havlickuv Brod (Češka): 26 – 31.07.2010.

Hrvatske softball reprezentacije od osnutka saveza redovito sudjeluju na europskim prvenstvima koja se održavaju svake dvije godine. Ove godine na rsporedu su natjecanja u ženskoj juniorskoj i muškoj seniorskoj konkurenciji.

Izbornik ženske juniorske, a ujedno i izbornik ženske seniorske reprezentacije je Robert Kovačević. Trenutno na pripremama sudjeluje 18 igračica dok će samo njih 14 ući u najuži izbor i otputovati na prvenstvo. Reprezentacija se intenzivno priprema na terenima na Mladosti i Jarunu, a prije tjedan dana sudjelovali su na pripremnom turniru u Beogradu na kojem su osvojili odlično 2. mjesto od 6 reprezentacija.

Važno je napomenuti da reprezentaciju čine djevojke od 14-16 godina koje su znatno mlađe od protivnica koje ih očekuju (do 19 g.). Europsko prvenstvo biti će veliko iskustvo za njih i priprema za EP 2012 kada će zbog svoje mladost moći nastupit u gotovo jednakom sastavu no sa puno više iskustva.

Izbornik muške seniorske reprezentacije je Danijel Cesar. Muška seniorska reprezentacija intenzivno se priprema na terenima na Jarunu. 10. i 11. srpnja 2010. hrvatska softball reprezentacija ugostiti će jaku Češku reprezentaciju i odigrati s njima pripremne utakmice na Jarunu.

Najveći uspjeh muške seniorske reprezentacije bilo je osvajanje 6. mjesta na EP u Kopenhagenu (Danska) od 8 reprezentacija. Cilj ove reprezentacije jest ponoviti taj uspjeh, a ukoliko je moguće otići i stepenicu više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!