Nogomet

Maroko dobio novog izbornika

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.07.2010.
Maroko dobio novog izbornika
Foto: Sandro Donda

Belgijski stručnjak Eric Gerets novi je izbornik reprezentacije Maroka. Nakon serije loših rezultata i neodlaska na velika natjecanja, Marokanski nogometni savez odlučio je s Geretsom krenuti po bolje rezultate...

Eric Gerets na klupi Maroka nasljeđuje lokalnog stručnjaka Hassana Moumena koji je u suradnji s Rogerom Lemerreom ostvario loše rezultate u posljednje dvije godine te je Maroko propustio Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali i Kup nacija po prvi put nakon 1996. godine.

U Savezu vjeruju kako njihova reprezentacija vrijedi više, a to upravo to će tražiti od Geretsa. Gerets nema nikakvog iskustva na izborničkim pozicijama, ali zato ima iza sebe dobre rezultate u klubovima. Bio je u nekoliko navrata kandidat za preuzimanje reprezentacije Belgije, ali uvijek je prednost dobio netko drugi.

Od značajnijih trenerskih dostignuća, treba istaknuti osvajanje naslova prvaka Belgije 1997. godine s Lierseom, godinu dana kasnije isto je ostvario s Club Bruggeom, s PSV-om je osvajao naslov prvaka Nizozemske 2000. i 2001. godine, s Galatasarayom naslov prvaka Turske 2006. godine, a s Al Hilalom je bio ove godine prvak Saudijske Arabije.

Osim u nabrojanim klubovima, trenersku karijeru je gradio i u Kaiserslauternu, Wolfsburgu i Olympiqueu iz Marseillea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!