Nogomet

Weah: "Afrikanci loše pripremljeni"

Mihaela Bradovski • utorak, 06.07.2010.
Weah: "Afrikanci loše pripremljeni"
Foto: EPA

Bivša zvijezda afričkog nogometa, George Weah za neuspjeh reprezentacija afričkog kontinenta okrivio je lošu pripremu...

Očekivanja od nacionalnih vrsta JAR-a, Alžira, Kameruna, Obale Bjelokosti, Nigerije i Gane bila su velika, a prednosti domaćeg terena i klime ocijenjena kao veliki plus. Osim potonje nacionalne vrste, niti jedna druga nije opravdala ta očekivanja.

Weah loše odrađene pripreme drži najvećim krivcem. "Gana je dala sve od sebe, ali ostale se momčadi nisu pripremile. Jednostavno nisu bile spremne. Njihove su igra bile slabe i blijede. Afrički kontinent ima talenta i želje, ali ukoliko igrači ne budu potaknuti na pravi način ovakvi će se koraci unazad ponavljati."

Dodatni problem leži u tome što se vrlo malo povjerenja daje domaćim stručnjacima. Stranci, kaže Weah, ne mogu razumjeti mentalitet svojih igrača pa ih tako ne mogu niti dobro usmjeriti.

"Naši treneri nisu dobili povjerenje, ohrabruje se strance, no ne i njih. Osim toga, veliki je problem što mnoge naše zemlje niti ne pokušavaju vjerovati nekome od nadolazećih stručnjaka, samo onima već prokušanima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!