Nogomet

Blanc: "Disciplina bez obzira na ime"

Borna Rupnik • srijeda, 07.07.2010.
Blanc: "Disciplina bez obzira na ime"
Foto: EPA

Novi izbornik francuske nogometne reprezentacije, Laurent Blanc, mora se od prvog dana svog mandata nositi s brojnim problemima i negativnom atmosferom u taboru, no vjeruje da ima rješenje...

Francuski su nogometaši Južnoafričku Republiku napustili pognutih glava nakon ispadanja u prvom krugu zbog loših igara te sukoba unutar vlastitih redova koji im nikako ne služe na čast.

U borbu s time upušta se novi izbornik Laurent Blanc, a njegova će metoda biti - disciplina. "Mora biti reda i discipline, i to mora vrijediti za sve igrače, bez obzira na njihovo ime", najavio je bivši trener Bordeauxa.

"Ne mogu se ponašati kao da se na Svjetskom prvenstvu nije ništa dogodilo. Pratio sam događanja s velikom tugom i ostao iznimno razočaran rezultatom, ali najviše me naljutilo ponašanje pojedinaca", nastavio je Laurent Blanc uoči svog prvog ispita, koji ga čeka 5. kolovoza u Norveškoj.

"Uvijek sam imao načela i pravila ponašanja u svojoj ekipi. To se neće promijeniti, ali u svojim ću razmišljanjima voditi računa o svemu što se zbivalo u Južnoafričkoj Republici", dodao je.

Želje i entuzijazma nipošto mu ne nedostaje, zaključuje Blanc: "Vrlo sam ponosan što sam postao francuski izbornik jer za mene je Francuska najbolja od najboljih".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!