Nogomet

"Nadam se slici poput Maradonine"

Borna Rupnik • srijeda, 07.07.2010.
"Nadam se slici poput Maradonine"
Foto: EPA

Nizozemski napadač Robin van Persie nije mogao skrivati svoje oduševljenje, ali i brige, nakon plasmana svoje reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva. Sjetio se i jedne Maradonine fotografije...

Nizozemska je u utorak pobjedom nad Urugvajem (3:2) osigurala svoje mjesto u finalu Svjetskog prvenstva, a Robin van Persie ne ustručava se priznati da osjeća teret tog uspjeha na svojim leđima.

"U ovoj Nizozemskoj posebno mi se sviđa što svi razgovaramo. Kada je Urugvaj zabio drugi gol nitko nije povisio glas na suigrača, samo smo skupili glave i nastavili raditi jedan za drugoga".

"Nije se lako nositi s pritiskom. Moramo se boriti sa sjećanjima iz 1974. i 1978. godine. Na djelu su bili veliki nizozemski igrači i nisu uspjeli osvojiti naslov. Sada je naša prilika i moramo napraviti taj korak više. Naviknuli smo gledati druge momčadi u finalu, a sada ćemo mi biti u središtu pažnje", izjavio je Arsenalov napadač u razgovoru za Fifine službene stranice.

Nada se da će njegova generacija ostaviti svoj trag u povijesti: "Kada naši reprezentativci iz ta dva finala govore, svi drugi slušaju. Nadam se da će jednoga dana tako slušati mene".

Van Persie je priznao da kod kuće drži jednu fotografiju na kojoj dominira Diego Maradona: "Ne znam kakav bi osjećaj bio podignuti taj trofej, ali u kući imam veliku Maradoninu fotografiju kako ga drži. Slika je nevjerojatna, suigrači ga nose na ramenima i smije se. Nadam se da ćemo i mi dobiti takvu sliku pobijedimo li".

"Krasi nas fantastičan momčadski duh. Da stavite kameru u naš hotel vidjeli biste kako se svi slažemo, zajednički šalimo i marljivo radimo da ostvarimo sve ciljeve", zaključio je Robin van Persie.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 00:23
    Ovaj Van Persie je uvjerljivo najlošiji nizozemski igrač na SP-u.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 21:37
    i ja se nadam, mrzim španjolce i oni njihovu igru držanja 100% lopte u nogama. JEBO TE takav NOGOMET! nogomet se treba igrat brzo i efikasno, Mourinjo je dokazo to, nadam se da će uništiti Barcu sljedeće godine, koliko god mrzim Real, i nadam se da će uništit Nizozemska ovu Španiju jer mi ovi idu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.07.2010. u 22:58
    tako je i zato cete biti prvaci
    Obrisan korisnik