Nogomet

Dinamo bez problema u Petrinji

Branimir Korać • srijeda, 07.07.2010.
Dinamo bez problema u Petrinji
Foto: Darko Vuković

Nogometaši zagrebačkog Dinama uveličali su proslavu stote godišnjice odigravanja nogometa u Petrinji prijateljskim susretom protiv domaćeg četvrtoligaša Mladosti. U lijepom ozračju Modri su slavili s laganih 3:0...

MLADOST - DINAMO 0:3 (0:1)

Petrinja, Gradski stadion, gledatelja: 2.500

Suci: Vlado Svilokos (Sisak), Vlado Crnolatac (Petrinja), Josip Kovač (Sisak)

Strijelci: 0:1 Slepička (10'), 0:2 Etto (60'), 0:3 Kramarić (75')

Mladost: Vedran Kovačević, Marko Toljan, Danijel Milunić, Davor Kunert, Igor Marić, Marko Korečić, Domagoj Bobinac, Ivan Lovrić, Tin Lovreković, Mario Malbašić, Ivan Pavković. (Još su igrali: Ivan Tolušić, Ivica Čehok, Aleksandar Kolić, Josip Markanović, Damir Baćan, Veton Martinaj, Hrvoje Marjanović, Alen Lovreković, Josip Jandrić, Denis Osmanagić, Dino Eberl, Tomislav Matanović, Matej Gamberger, Danijel Peškir) Trener: Dario Kovačević.

Dinamo: Tomislav Butina, Luis Ibanez, Leonard Mesarić, Etto, Sammir, Mathias Chago, Milan Badelj, Tomislav Barbarić, Miroslav Slepička, Dodo, Ilija Sivonjić. (Još su igrali: Filip Lončarić, Adrian Calello, Adrijan Ademi, Ante Tomić, Dario Šimić, Šime Vrsaljko, Domagoj Antolić, Andrej Kramarić.) Trener: Velimir Zajec.

Oko dvije i pol tisuće gledatelja okupilo se na Gradskom stadionu u Petrinji gdje je domaća Mladost ugostila prvake države zagrebački Dinamo. Zanimljiv dvoboj protekao je u korektnom ozračju, a Modri su upisali očekivanu pobjedu 3:0 iako su i domaćini mogli doći do pogotka.

Stigao i Srebrić

Među uzvanicima u Petrinji našli su se glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije Davor Ivić i predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Željko Mihalj, a kao predigra ovom susretu bio je dvoboj između pionira Mladosti i Segeste.

Glavni događaj dana privukao je lijep broj gledatelja na petrinjski stadion koji je bio dobro ispunjen. Domaćin je u susret ušao sa svega tri lagana treninga u nogama s obzirom da mu pripreme za pohod na Treću HNL počinju tek 17. srpnja.

Deset minuta je trebalo Modrima da stignu do vodstva. Tada je odigrana prva smislena akcija na susretu, Badelj je na boku pronašao Etta, ovaj je ubacio za Slepičku koji ima lagan posao.

Do odlaska na odmor Dinamo je najbliže stigao poravnanju kada je Dodo iz solo akcije pucao preko gola, ali priliku prvog dijela ipak je propustio domaćin. U 15. minuti Malbašić je na desnoj strani dobio loptu, sam krenuo prema Butini, ali ovaj mu brani. Lopta se odbila do Korečića koji pokušava lobom s 20 metara, no za malo je neprecizan.

Ozljede

Susret su ranije zbog čini se ipak lakših ozljeda napustili Luis Ibanez i Dodo. Ibaneza je već u 24. minuti zamijenio Vrsaljko nakon čega je na lijevi bok prebačen Etto, a Dodu je 11 minuta kasnije zamijenio Kramarić.

U drugom dijelu domaćin je prvi zaprijetio i to na samom startu kada se Jandrić našao sam pred Lončarićem, ali nije pogodio. Nakon toga sve je u znaku Dinama koji s još dva pogotka završava priču.

Prvo je Kramarić dobro proigrao Etta i ovaj je imao lagan posao pogodio s nekih 13-14 metara, a zatim je Kramarić 15 minuta prije kraja susreta s dvadesetak metara prebacio domaćeg vratara i postavio konačnih 3:0.

Dinamo je odigrao solidnu utakmicu, no očito je kako pred Zajecom ima još dosta posla. Kada Sammir i Badelj ubace u brzinu više, odmah i Dinamo izgleda dosta bolje, međutim protiv zatvorenog domaćina nije bilo previše prostora pa tako niti šansi. Mladostaši, pak, pojačani s nekolicinom igrača tek će započeti s pripremama za sezonu u kojoj je cilj ulazak među one koji idu u Treću HNL.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!