Košarka

Carlos Boozer promijenio momčad, Durant nije

Bernard Jurišić • srijeda, 07.07.2010.
Carlos Boozer promijenio momčad, Durant nije
Foto: EPA

Polako se raspliće čvor vrhunskih slobodnih igrača u NBA ligi. Danas su Dwyane Wade i Chris Bosh objavili da će od naredne sezone igrati zajedno u Miamiju, a danas je usmeni dogovor odradio i Carlos Boozer...

Jedan od najatraktivnijih "free-agenta" ovog ljeta u NBA ligi promijenit će dres. Američki reprezentativni centar Carlos Boozer napustit će Utah Jazz i potpisati petogodišnju vjernost Chicago Bullsima.

Boozer bi svoj autogram na ugovog koji će mu donijeti oko 80 milijuna dolara trebao staviti već u prvim satima nakon što se otvori mogćunost potpisivanja ugovora, od četvrtka 8. srpnja. Nakon Amare'a Stoudamirea, koji će dres Phoenix Sunsa zamijeniti onim New York Knicksa i Chrisa Bosha, koji će Toronto zamijeniti Miamijem, Boozer je treći "top-free-agent" koji je ovog ljeta promijenio klub.

29-godišnji Boozer u NBa je stigao 2002. i prve dvije sezone karijere proveo u Cleveland Cavaliersima, drugu igrajući s LeBronom Jamesom. 2004. je prešao u Utah Jazz i tamo u šest sezona bio udarni igrač u paru s razigravačem Deronom Williamsom. Bullsi se još nadaju da bi u četvrtak LeBron James mogao izgovoriti njihovo ime kad u emisiji na ESPN-u bude otkrio klub koji će usrećiti svojim autogramom, a dogovor s Boozerom iskoristit će kao dodatni prilog ozbiljnosti svog projekta.

Usred karavane slobodnih igrača koji okupiraju medijski prostor posljednjih tjedana, jedna se NBA zvijezda odlučila dodatno produžiti vjernost svojoj organizaciji. Najbolji strijelac prošle sezone, Kevin Durant, dogovorio je novi petogodišnji ugovor sa svojim Oklahoma City Thunderom, koji će mu za to platiti oko 16 milijuna dolara po sezoni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 14:57
    Naravno uz LBJ-a bili bi na ''lapo-lapo'' i protiv Lakersa..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 14:57
    Nekako mi se cini da su Bullsi sa Boozerom i LBJ-a, vec mocni pred narednu sezonu. Boozer uz ''malog'' Noaha i s klupe Brada Millera imaju strasan nered pod basketom, a vani nikako nisu losi...
    Obrisan korisnik