Nogomet

Na Maltu po prolaz

Vedran Babić • četvrtak, 08.07.2010.
Na Maltu po prolaz
Foto: Duje Bonačić

Nakon debija u europskim natjecanjima prije tjedan dana u kojem su remizirali s malteškom Sliemom, nogometaši Šibenika otputovali su na uzvrat u potrazi za prvom europskom pobjedom u prvom pretkolu Europske lige. U Dugopolju nije bilo sreće, hoće li biti bolje na Malti?

Pred nogometašima Šibenika još je jedna možda povijesna utakmica. Prije sedam dana nisu uspjeli upisati prvu europsku pobjedu, no evo im sada nove prilike. U prvoj utakmici Šibenčani su bili bolji, ali ta nadmoć uglavnom je bila jalova i u konačnici im nije donijela željeni rezultat, a to je pobjeda bez primljenog gola.

U uzvratu bi igračima Branka Karačića moglo biti lakše jer će sigurno moći igrati s manjim pritiskom nakon što su već iskusili što to znači igrati u Europi, ali i zato jer će se Sliema ipak malo više otvoriti i na taj način našem predstavniku ostaviti više prostora. Da ćemo na Malti gledati bolji Šibenik uvjerava nas Ante Bulat.

"U iščekivanju smo te utakmice da popravimo dojam iz Dugopolja. Vidjeli smo svoje nedostatke, ali i njihove. Malo smo razočarali navijače s igrom, ali moguće je da smo bili pod malom tremom s obzirom da nam je to bila prva europska utakmica. Svi su očekivali da ćemo im zabiti četiri-pet golova, ali nije to baš tako jednostavno. Na Malti će ipak biti lakše, probili smo led i ja mislim da ćemo se radosni vratiti kući", rekao je Bulat za službene stranice šibenskog kluba.

Na putu do prolaska treneru Karačiću probleme bi mogli stvoriti izostanci Hrvoja Spahije koji je u utorak na treningu slomio mali prst na lijevoj nozi u sudaru sa suigračem Zenijem Husmanijem i zato nosi longetu. Njegov povratak na terene očekuje se za otprilike dva tjedna, a u avionu za Maltu nije bio ni Ivan Božić kojemu je - istekla putovnica. Gović i Jurić i dalje nemaju pravo nastupa.

S obzirom da se naši klubovi u posljednjih nekoliko godina nisu proslavili na europskoj sceni (izuzev Dinama), pa čak ponekad ni u onim utakmicama u kojima su bili veliki favoriti, teško je biti samouvjeren i reći da će Šibenik sigurno proći. Svakako da Karačićevi igrači posjeduju veću kvalitetu od Slieme, no pitanje je mogu li to pokazati u malteških 90 minuta i izboriti drugo pretkolo ili će ispisati novu stranicu knjige "Brukanje hrvatskih klubova u Europi".

Utakmica na stadionu Ta'Qali započinje u 17.30 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 15:47
    na maltu po častan oproštaj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 14:31
    ako izgube od Maltežana treba ih poslati u -rudnik.
    Obrisan korisnik
  • danchy08.07.2010. u 14:27
    obrukali su se doma, sad nek osvjetlaju obraz...
    danchy
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 11:12
    Nekako mi smrdi na ovo zadnje "brukanje" :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.07.2010. u 10:50
    mislim da nije ni to nego na Maltu po nulu pa na penale, ako i to uspiju pogodit.
    Obrisan korisnik