Zimski sportovi

Nabokov se vraća u Rusiju

Mirza Seferagić • četvrtak, 08.07.2010.
Nabokov se vraća u Rusiju

Dugogodišnji vratar San Jose Sharksa, Jevgenij Nabokov, vratio se u ruski KHL.

Nakon deset sezona provedenih u NHL-u igrajući za San Jose, veliki ruski vratar Jevgenij Nabokov potpisao je šestogodišnji ugovor s St. Petersburgom. Nabokov je 1. srpnja postao slobodan igrač i planirao je ostati u NHL-u, ali kad je postalo jasno da neće biti konkretne ponude, odlučio se za povratak u domovinu.

34-godišnjem Nabokovu je prošla sezona bila najbolja u karijeri jer je ostvario 44 pobjede u 71 odigranoj utakmici uz sjajan postotak obrana od 92,2%, ali niti to nije pomoglo Sharksima da odu do kraja i konačno osvoje Stanley Cup, jer su ih u finalu Zapadne konferencije "pomeli" kasniji osvajači Chicago Blackhawksi.

Mnogi smatraju kako bi San Jose već osvojio naslov samo da su na golu imali boljeg vratara jer Nabokov u doigravanju nikad nije ostvario veći uspjeh. I to je bio jedan od glavnih razloga zašto mu Sharksi nisu ponudili novi ugovor.

Nabokov je u karijeri odigrao 563 utakmice u kojima je ostvario 293 pobjede, a postotak obrana mu je 91,2%. U doigravanju je odigrao još 80 utakmica u kojima je ostvario 40 pobjeda i 38 poraza, a u dvije nije dočekao kraj utakmice. Postotak obrana mu je 91,3%.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!