Košarka

Cedeviti Rusi, Zagrebu Španjolci

Branimir Korać • četvrtak, 08.07.2010.
Cedeviti Rusi, Zagrebu Španjolci
Foto: Kristijan Komarica

Nakon ždrijeba Eurolige, održan je i ždrijeb kvalifikacija za skupine Eurokupa. Tu smo imali dva predstavnika, Cedevitu i Zagreb CO, a oba predstavnika su izvukli teške protivnike...

Ukoliko žele igrati u skupinama Eurokupa, košarkaši Zagreba i Cedevite morat će svladati klubove iz najjačih europskih liga. Cedeviti je ždrijeb donio moskovski Dinamo dok će košarkaši Zagreba igrati protiv španjolske Gran Canarije.

Moskovski Dinamo nije jak kao prije dvije sezone, a zasad je izvjesno kako su momčad napustili Sergej Monja i Sergej Bikov, ruski reprezentativci i nositelji igre Dinama od prošle sezone. Kako će izgledati njihov sastav u narednoj sezoni, još uvijek je prilična nepoznanica, ali ne treba sumnjati kako će biti težak protivnik.

Možda još težeg protivnika izvukli su košarkaši Zagreba. Oni će igrati protiv španjolske Gran Canarije, odlične momčadi koja je posebno jaka na svom parketu. Gran Canaria je na svom parketu prošle sezone pobjeđivala i Barcelonu što dovoljno govori o kakvoj se momčadi radi.

Prvi susreti na rasporedu su 29. rujna, a uzvrati će se igrati 6. listopada.

Parovi kvalifikacija:
Bešiktaš - Frankfurt Skyliners
Hapoel Jeruzalem - Belgacom Liege Aris - Lukoil
Gran Canaria - Zagreb CO
Azovmaš - Entante Orleans
Spartak Sankt Peterburg - PAOK
Benetton - Apoel Nicosia
Dinamo Moskva - Cedevita

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy08.07.2010. u 14:26
    ispadaju obje ekipe, zagreb 100 posto, a cedevita ima neke šanse al pod uvjetom da se rusi dramatično ne pojačaju u što sumnjam jer imaju para ko blata...
    danchy