Nogomet

FIFA odabrala suca za finale

Borna Rupnik • četvrtak, 08.07.2010.
FIFA odabrala suca za finale

Finale Svjetskog nogometnog prvenstva u nedjelju u Johannesburgu između Nizozemske i Španjolske vodit će engleska sudačka trojka na čelu s Howardom Webbom...

FIFA je objavila ime suca koji će na stadionu Soccer City dijeliti pravdu Nizozemcima i Španjolcima u borbi za naslov prvaka svijeta. Ta je čast pripala Englezu Howardu Webbu s pomoćnicima Darrenom Cannom i Michaelom Mullarkeyem.

Bučna priprema

Webbov pomoćnik Mullarkey otkrio je kako FIFA priprema suce za buku vuvuzela s tribina. "Za vrijeme naših vježbi puštaju nam snimku tog zvuka, tri sata dnevno. To nam zapravo pomaže u pripremi".

38-godišnji Webb prvi je Englez koji će suditi finale Svjetskog prvenstva nakon Jacka Taylora 1974. godine, kada su, zanimljivo, igrali Nizozemci - i izgubili.

Webb je u Južnoafričkoj Republici sudio tri utakmice: švicarsku pobjedu nad Španjolcima, slovačku pobjedu nad Talijanima te brazilski prolaz pored Čilea u osmini finala. Nije pokazivao crvene kartone ili dosuđivao jedanaesterce, ali je s 5,67 žutih kartona po utakmici drugi najstroži sudac na prvenstvu.

Finale Svjetskog prvenstva novo je priznanje za Webbovu trojku koja je nedavno sudila i finale Lige prvaka u Madridu između Bayerna i Intera.

Utakmicu za treće mjesto, u kojoj će snage odmjeriti Urugvaj i Njemačka, sudit će Meksikanac Benito Archundia. Njemu će to biti ukupno osma utakmica na Svjetskim prvenstvima, što je uspjeh koji je pošao za rukom još samo dvojici sudaca u povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy09.07.2010. u 09:19
    webb??? ma daj nemojte me zezat, svi su se smijali Uzbekistancu, al on je najbolji na ovom prvenstvu al nažalost nakon što je sudio polufinale znao sam da ga neće stavit i u finale iako je to zaslužio jer je najbolji
    danchy
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 01:21
    Mislim da će dobro odraditi finale iako mislim da je Irmatov zaslužio ali ...
    Obrisan korisnik
  • cameosis08.07.2010. u 23:08
    šteta, potrošili su nepotrebno irmatova u polufinalu.
    cameosis
  • bbbroman08.07.2010. u 22:40
    Zasluženo
    bbbroman