Nogomet

"Španjolska je najbolja reklama"

Borna Rupnik • petak, 09.07.2010.
"Španjolska je najbolja reklama"
Foto: EPA

Nizozemska legenda, Johann Cruijff, vjeruje da španjolska igra najviše očarava nogometne zaljubljenike te da bi njegovi nasljednici radije u finalu igrali protiv Njemačke...

Johann Cruijff nije se uspio okititi naslovom svjetskog prvaka u svojoj karijeri. Njegovi su sunarodnjaci također na korak od tog uspjeha, a s druge strane terena stajat će im Španjolska.

"Svi su Nizozemci željeli Njemačku u finalu", objasnio je legendarni nogometaš, "iz dva važna razloga: prvo, željeli su se osvetiti za poraz iz 1974. godine, i drugo, Španjolska voli držati loptu, a Nizozemska zna da ne može juriti za njom svih 90 minuta".

No, Cruijff smatra da je upravo takva Španjolska mamac za gledatelje: "Španjolska je kopija Barcelone, najbolja reklama za nogomet. Igraju dobro, žele zadovoljiti publiku i drže se ofenzivnog stila. Španjolska u finalu ima više šansi".

"Španjolska pobjeda nad Njemačkom demonstrirala je njihovu kvalitetu", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 12:12
    navijao sam za jedne i druge... i jedni i drugi imaju svoje razloge da budu prvaci... rekao bih da mi je svejedno, ali moram za nekoga navijati kada gledam utakmicu. Da se ja držim španjolaca, tamo je i mnogo mojih igrača iz Barcelona?
    Obrisan korisnik