Nogomet

Van Marwijk: "Ne bojimo se Španjolske"

Borna Rupnik • petak, 09.07.2010.
Van Marwijk: "Ne bojimo se Španjolske"

Nizozemska i Španjolska polako se pripremaju finale Svjetskog prvenstva, a nizozemski izbornik Bert van Marwijk tvrdi da njegova momčad, unatoč kvalitetama Furije, u taj okršaj ulazi uvjerena u vlastite mogućnosti...

"Poštujemo Španjolsku, ali ne bojimo se", prenio je nizozemski izbornik Bert van Marwijk stav s kojim njegova momčad iščekuje završnu utakmicu u Južnoafričkoj Republici. Jedna od te dvije ekipe u nedjelju će po prvi puta postati prvak svijeta.

"Ne opterećujemo se prošlošću. Razmišljamo samo o tom jednom dvoboju, sve što se prije događalo nije važno, samo se moramo dobro pripremiti".

Van Marwijk ne ustručava se komplimentirati suparniku: "U ovom trenutku Španjolska igra atraktivnije od nas. Mi bismo voljeli činiti isto, no oni imaju više prednosti. Dobri su i s loptom i bez nje, a vrlo brzo reagiraju".

"Ipak, vjerujem da ćemo svjedočiti utakmici u kojoj će i jedni i drugi željeti igrati nogomet", dodao je.

Nizozemski strateg ističe da zna kako se suprotstaviti Španjolcima, ali, logično, ne želi izlaziti u javnost sa svojim rješenjima: "Svojim ću igračima objasniti kako se nositi sa španjolskom dominacijom. I ne zanima me smatra li cijeli svijet da su oni favoriti".

"Obje momčadi mogu do pobjede, a mi ćemo biti puni samopouzdanja. Velik je izazov susresti se sa Španjolskom i pobijediti je", zaključio je Bert van Marwijk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.07.2010. u 21:16
    Bolji trener, bolji golman, bolja obrana su na strani španjolske a u ostalim segmentima su podjednaki tako da ishod finala nije upitan
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000709.07.2010. u 20:30
    gooooooooooo oranje
    The_Killer_0007