Rukomet

Červar: "Skupina za respekt"

Sportnet • petak, 09.07.2010.
Červar: "Skupina za respekt"
Foto: Davor Sajko

Po ždrijebu skupina Svjetskog prvenstva 2011., koji je Hrvate smjestio u Skupinu C sa Srbima i Dancima, svoja su razmišljanja dali izbornik Lino Červar te igrači Ivano Balić, Igor Vori i Ivan Čupić.

Hrvatski izbornik Lino Červar prvo je naglasio važnost kontinuiteta rada u reprezentaciji: "Hrvatska reprezentacija na zadnja četiri Svjetska prvenstva, a ovo će biti peto otkad igramo s ovom generacijom, jest najbolja na svijetu. Time sam htio reći da želimo nastaviti kontinuitet uspjeha na svjetskim prvenstvima što je najjača vrijednost našeg rukometa."

Izbornik smatra da skupinu u koju su kauboji smješteni treba respektirati: "Skupina je za respekt. Danska je stari protivnik s kojim smo igrali i u Austriji i u Pekingu gdje smo ih dobili, no oni također osvajaju medalje i to zaslužuje maksimalno poštovanje. Srbija me pozitivno iznenadila u kvalifikacijama, nisu loši, dižu se kao i Rumunjska. Rumunji su eliminirali Rusiju, a time sam sve rekao o njima, a i upoznat ćemo ih kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo u listopadu. Alžirci su na zadnjem afričkom prvenstvu namučili Egipat, nisu za podcijeniti dok je Australija u ovoj skupini autsajder. Bez obzira na sve, dobro ćemo se pripremiti i nastaviti s kontinuitetom uspjeha na Svjetskim prvenstvima."

Ivano Balić je zadovoljan ždrijebom: "Skupina je ozbiljna, nije loša. Danci i Srbi su odlični kao i Rumunji. Treba se dobro pripremiti i doći zdrav. Mislim da smo favoriti skupine što zadnjih godina i pokazujemo svojim rezultatima i da možemo prenijeti sve bodove koji nam trebaju. U skupini s kojom se križamo svi igraju tvrdu obranu tako da moramo prenijeti ako je moguće maksimalan broj bodova jer će protiv svih tih reprezentacija biti prilično teško."

Da prva faza natjecanja neće biti laka ističe i Igor Vori: "Skupina nije lagana. No, i Dance i Srbe smo dobili zadnjih par puta, a Rumunji sigurno nisu bez veze. Njih ćemo upoznati u kvalifikacijama, dolaze kod nas u listopadu. Mislim da između tih reprezentacija treba tražiti putnike za drugi krug, Alžiru i Australiji ne dajem previše šansi. No svakako da mogu nekome naškoditi."

Iznimno pozitivno na Skupinu C gleda Ivan Čupić: "Mislim da je skupina dobra. Moramo dobiti Dance i Srbe kako bismo prenijeli četiri boda i mislim da je tu ključ. Ako to uspijemo, napravili smo puno. Samo da smo svi zdravi, onda smo najjači i možemo daleko."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!