Nogomet

Bartulović strijelac u debiju

Maja Giljanović • subota, 10.07.2010.
Bartulović strijelac u debiju
Foto: Sandro Donda

Hrvatski reprezentativci Mladen Bartulović i Ognjen Vukojević u prvom su kolu ukrajinskog prvenstva odigrali svih 90 minuta. Bivši hajdukovac je bio ključ pobjede Arsenala protiv Metalurga iz Zaporožja, a bivši dinamovac se nakon vodstva od 2:0 na koncu zadovoljio bodom - Obolon je poravnao u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ukrajinski viceprvak Dynamo novu je sezonu otvorio prokockanom šansom u Kijevu protiv Obolona, golovima Andrija Ševčenka u 36. minuti i Andrija Jarmoljenka dvije minute poslije Dynamo je nakon prvog poluvremena vodio 2:0, ali prošle godine 11. momčad lige nije se pokolebala.

Smanjili su u 60. minuti golom Oleksandra Mandžuka, a na koncu su u posljednjim trenucima iščupali i bod, u drugoj minuti sudačke nadoknade ponovno je U-21 reprezentativca Denisa Bojka na vratima Dynama prevario Mandžuk i utakmica je završila miroljubivom podjelom bodova, bivši dinamovac je odigrao svih 90 minuta.

Vezane vijesti

Cijelu je utakmicu odigrao i bivši hajdukovac Mladen Bartulović. Na svom debiju u novom dresu nakon što ga je Dnjipro iz Kryvog Roga na posudbu poslao i u Kijev 23-godišnjak je bio čovjek-odluke, Arsenalu je na svom travnjaku sva tri boda protiv Metalurga iz Zaporožja zaradio golom u 25. minuti.

Prvak i pobjednik Superkupa Darijo Srna i Šahtar u subotu u Donjecku dočekuju Kryvbas, a pobjednik Kupa Saša Đuričić i Tavrija u Simferopolju Metalist nakon debakla u Superkupu (1:7).

Ukrajina, 1. kolo:
Obolon - Dynamo 2:2, Arsenal - Metalurg (Z) 1:1, Zarja - Sevastopolj 0:0, Iličevec - Metalurg (D) 1:0

Tablica:
1.Arsenal 1 1 0 0 +1 3
2.Dynamo 1 0 1 0 0 1
3.Obolon 1 0 1 0 0 1
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!