Nogomet

Robben: "Ljepota ne vodi ničemu"

Borna Rupnik • subota, 10.07.2010.
Robben: "Ljepota ne vodi ničemu"
Foto: EPA

Jedan od najvećih nizozemskih aduta u finalu Svjetskog prvenstva bit će Arjen Robben, koji je naglasio da njegovu momčad ne zanima ljepota, nego samo pobjeda...

"Radije ću pobijediti u ružnoj utakmici nego izgubiti u lijepoj", izjavio je nizozemski reprezentativac Arjen Robben prije same završnice turnira u Južnoafričkoj Republici. Za prvu titulu u povijesti borit će se Nizozemska i Španjolska.

"Iako smo bili suigrači u Realu, ovih dana nisam kontaktirao s Ikerom Casillasom. To nije važno jer ne trebam prijatelje nego želim postati svjetski prvak".

Španjolci su posljednjih godina prepoznatljivi po kombinatornom nogometu, dok su Nizozemci žrtvovali svoju lepršavost za pobjede. Na jugu Afrike nanizali su ih šest, a izborniku Bertu van Marwijku porazi su ionako prilično stran pojam.

"Poanta cijele priče je da igramo finale Svjetskog prvenstva i umjetnički dojam više nije važan. Rezultat je puno važniji. Naslušali smo se priča kako je nizozemski nogomet lijep, no ljepota ne vodi ničemu. Želimo uspjeh", rekao je Arjen Robben.

"Doduše, mi možemo igrati organizirano, a istovremeno i atraktivno. Budemo li organizirani, jedan bi pogodak mogao biti dovoljan. Ja zbog povremenih bolova još nisam u najboljoj formi, ali napredujem. Dajem sve od sebe", nastavio je.

Za kraj se još jednom dotaknuo impresivnog nizozemskog niza u ovom ciklusu: "Pobijedili smo sve u kvalifikacijama i sve na prvenstvu. Nećemo dopustiti da Španjolska to sad prekine".

"Iako smo bili suigrači u Realu, ovih dana nisam kontaktirao s Ikerom Casillasom. To nije važno jer ne trebam prijatelje nego želim postati svjetski prvak".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 09:22
    ma tko pobijedi, biti će praznik. osobno, mislim da su španjolci za nijansu bolji. a i ne sviđa mi se ovaj robbenov komentar - tipično hladno nizozemski. zato, navijam za mediterance sa iberijskog poluotoka!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 19:22
    LoL, dobra Ivan!!! :D Uglavnom nije ni bitno kak igraju jer vec sad su 10 puta atraktivniji od bivsih prvaka Talijana!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.07.2010. u 18:06
    nisi nazvao Casillasa jer nemaš para na mobu, a ne zato jer ti ne treba prijatelj
    Obrisan korisnik