Nogomet

"Na TV-u smo gledali Sloveniju na SP-u"

Vedran Attias • ponedjeljak, 12.07.2010.
"Na TV-u smo gledali Sloveniju na SP-u"
Foto: Davor Sajko

Dan uoči prve službene utakmice sezone protiv Kopra, Dinamo ima velikih problema s ozljedama i izostancima, no unatoč svega Velimir Zajec najavljuje kako će novu epizodu na klupi hrvatskog prvaka otvoriti pobjedom...

Pripreme su gotove, Svjetsko prvenstvo je iza nas, a novi trener Velimir Zajec nije imao previše vremena kako bi se upoznao s momčadi jer pred Dinamom je bitan izazov - Koper. Iako su odmah nakon ždrijeba svi vrlo olako otpisali slovenskog prvaka - Zeko upozorava: "Nikako ih se ne smije podcijeniti. Uostalom, mi smo na televiziji njih gledali kako igraju na Svjetskom prvenstvu što nešto znači."

Uz svo dužno poštovanje prema Slovencima, Dinamo posljednjih godina nikad nije imao problema u ovoj fazi natjecanja, barem ne protiv Slovenaca, tako da nema razloga vjerovati kako će ove godine biti drukčije. Veći problem od protivnika Zajecu jest svakako - stanje njegove momčadi. Naime, na treningu u subotu poslijepodne Zajec i pomoćnici uopće nisu imali dovoljno igrača za neke prave vježbe. Kako je to moguće? Jednostavno - skupilo se.

Slovenci u Maksimiru

U ponedjeljak navečer travnjak u Maksimiru će iskušati igrači Kopra. Kako je i običaj, uoči treninga novinarima će se obratiti trener Kopra, a, naravno, mi ćemo vas odmah obavijestiti o razmišljanjima slovenske momčadi.

Naime, dok su Ademi, Kramarić i Vrsaljko s mladom reprezentacijom, Dodo i Ibanez su brojali krugove dok su im suigrači odrađivali trening. Na Hitrec-Kacijanu pak uopće nije bilo Šimića, Cufrea, Bišćana i Tomečaka, a nakon treninga je i Slepička osjetio, sad već kroničnu, bol trbušnog zida. Niti Mandžukić nije potpuno spreman, no vjerojatno će igrati dok Morales vjerojatnije neće.

"Mandža je fizički dobar, ali mu svakako nedostaje kontakt s loptom. Općenito smo imali dosta problema s ozljedama tako da na pripremama nismo mogli uigravati idealnu formaciju", žali se Zajec dan uoči utakmice s Koprom.

Naravno, nakon mjesec dana bez službenih utakmica očekuje se solidno popunjen Maksimir, a igrači već danima najavljuju kako neće razočarati: "Tražimo rezultat za što mirniji uzvrat, ali ovog utorka se ništa ne odlučuje", kaže trener pa zaključuje: "Uvjerljiva pobjeda na svakako može mnogo pomoći."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000712.07.2010. u 18:38
    slažem se
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 17:45
    Jedini trener koji je sposoban nesto napravit s Dinamom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 17:26
    zeko..kakve veze ima Slovenija s Koprom ?..kakve su to alibi izjave ?...igraju ti redom stranci Samir, Eto, Dodo, Cufre, Ibanez, Callelo, Slepička..... kakve vezen oni imaju Slovenijom, Hrvatskom i SP-om ?????..zapamti ti si trener Dinama koji ima 20 puta veći buđet od Kopra..ako te je strah koji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.07.2010. u 17:18
    Velimire, imperativ je pobjeda a ostalo su izlike i skraćeno sranja!
    Obrisan korisnik