Nogomet

Novozelandska zvijezda kod Ivankovića

Borna Rupnik • ponedjeljak, 12.07.2010.
Novozelandska zvijezda kod Ivankovića
Foto: Davor Sajko

Hrvatski trener Branko Ivanković u sljedećim će izazovima na klupi kineskog Shandong Lunenga biti jači za novozelandskog napadača...

Shane Smeltz najavio je prije početka Svjetskog nogometnog prvenstva da bi mu dobre igre u Južnoafričkoj Republici mogle trasirati put prema nekom novom klubu. Tako je i bilo.

Napadač Novog Zelanda napustio je australski Gold Coast United, u kojem je pokazivao vrlo dobru golgetersku formu, i preselio u Kinu, gdje će braniti boje Shandong Lunenga.

Tako se našao pod paskom hrvatskog trenera Branka Ivankovića. "Radujem se novom izazovu u ovom razdoblju svoje karijere", prokomentirao je Smeltz po napuštanju Australije.

"Istovremeno sam i tužan jer odlazim iz Gold Coast Uniteda, ekipe koja mi je prirasla srcu. Oni su posebna momčad, ali odlazim s lijepim uspomenama. Nadam se da će ostati snažan klub", dodao je Novozelanđanin.

Smeltz je na Svjetskom prvenstvu zabio pogodak Italiji, Novi Zeland je u tri utakmice ostao neporažen, a reprezentativci su po povratku u domovinu zaslužili šampionski doček.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000714.07.2010. u 19:33
    njega je trebao kupiti dinamo
    The_Killer_0007