Rukomet

Nešto sasvim novo

Ivana Strahija • utorak, 13.07.2010.
Nešto sasvim novo
Foto: Ivana Strahija

Nakon što je "krizni stožer" odradio svoj posao i okupio ljude zainteresirane podržati čakovečki rukometni klub, održana je sjednica Skupštine, na kojoj je za predsjednika jednoglasno izabran Siniša Janušić.

"Mlad sam, spreman na nove podvige i nove načine dokazivanja. Povjerenje koje mi je ukazano mislim opravdati, a pred klubom je jedno sasvim novo vrijeme. Ono što me ne zanima jesu stare zavade, međusobna prepucavanja i netrpeljivosti. Moja je ideja dalje razviti klub i voditi ga kao uspješnu tvrtku", rekao je u svojem prvom obraćanju Skupštini Siniša Janušić.

Janušić, čovjek bez prijašnjeg rukometnog staža, bilo igračkog ili pak djelatničkog, postao je predsjednikom RK Međimurja, kako se po novom zove čakovečki rukometni premijerligaš. On sam međutim ne smatra da bi mu to neiskustvo trebalo biti problem. Dokazao se naime kako kaže na poslovnom planu, s 30 je godina direktor D! Televizije, te se ne boji izazova.

"Smatram da je menadžerski dio sad trenutno najvažniji, po tom pitanju se može i mora više napraviti. Ne vidim razlog zbog čega bih ja trebao biti vrhunski rukometni znalac, za pitanja oko igrača, igre, trenera i ostalog vezanog uz samo natjecanje imat ćemo stručni stožer, koji će znati procijeniti što nam treba. Na Upravi je potom da ispuni želje struke i brine se da je sve u redu", kazao je Janušić po sjednici novinarima.

Ne bi bilo pošteno reći da novi predsjednik do sada nije imao učinka u rukometu. Njegova je televizija naime tijekom prošle sezone u Premijer ligi pratila u cijelosti sve utakmice tadašnjeg MKA*IPC-a te ljubiteljima rukometa u Međimurju dala priliku da prate svoje rukometaše, kako na domaćim tako i na gostujućim terenima.

Najveća će razlika između "stare" i "nove" vlade u čakovečkom rukometnom klubu biti upravo broj članova Uprave. Naime, uz predsjednika je izabran i Izvršni odbor, kojeg sada čine Zdravko Feifer, Željko Zadravec, Damir Srnec, Zoran Vidović, Krunoslav Gosarić, Rudi Lesinger, Ivan Kolarić i Dražen Barić, te predstavnici igrača, Grada i Županije. Koordinator za vezu s HRS-om bit će Miljenko Topličanec. Iako je IO i prije nominalno postojao, Željko Kavran se tijekom svoje 20-godišnje vladavine najviše volio oslanjati sam na sebe i svoju vlastitu prosudu, uz tehničku podršku direktora i tajnice.

"Ja nikad neću moći zamijeniti Kavrana. On je rukometni klub vodio sam, ali je to jednostavno previše posla za jednu osobu. Ovdje smo sada okupili ekipu koja će zajednički voditi klub, a cilj nam je dići ga stepenicu više", rekao je Janušić te nimalo skromno dodao: "Bit ću otvoren i reći da pucamo na mjesto među prva tri kluba Hrvatske."

Pred Janušićem i ostatkom Uprave je vruće ljeto: "Očekuje nas mnogo razgovora, prvenstveno sa svima koji su do sada radili u klubu, od kojih će neki sigurno ostati na svojim mjestima. Moramo se odlučiti oko trenera, igrača, priprema, pred nama je i Challenge kup… Ne bih želio izlaziti s imenima, nadam se do subote cijelu križaljku imati posloženu te vas izvijestiti."

Predsjedniku možda i najvažnije od svega, nakon što se dogovori priča oko struke kluba, jest rješavanje dugova. Klub trenutno ima oko milijun kuna duga te oko 200 tisuća kuna potraživanja, dakle u deficitu je 800 tisuća kuna. Dijelom to otpada na plaćanje dvorana, za što će se pobrinuti Županija koja je od jeseni svim sportašima obećala sasvim besplatne dvoranske termine, ali je dio duga i prema igračima. Tako se Lončaru prmjerice duguje 25 tisuća kuna, Ćavaru 16, Sladoljevu 26... "Dug nam svakako jest uteg, no prije no što vam iznesem svoje planove za njegovo vraćanje dopustite da sam provjerim sve papire i uvjerim se u stvarno stanje stvari", rekao je novi predsjednik.

U Čakovcu je u ponedjeljak na rukometnom planu tako započela nova era, a onima koji vole rukomet u tom gradu ostalo je tek da novoizabranom vodstvu požele mnogo uspjeha. Da sve bude po pravilima i da se nova Uprava ne opusti brinut će pak Nadzorni odbor sastavljen od tri iskusna rukometna "lisca": Josipa Freilera, Ante Dragića i Antuna Jelenića.

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.07.2010. u 16:22
    jad i bijeda,,,isti odnos prema mladim igračima
    Obrisan korisnik