Nogomet

Blatter: "Webbu stvarno nije bilo lako"

Borna Rupnik • utorak, 13.07.2010.
Blatter: "Webbu stvarno nije bilo lako"
Foto: EPA

Sepp Blatter, predsjednik Fife, morao se još jednom osvrnuti na suđenje Engleza Howarda Webba u finalu Svjetskog prvenstva, a svoje je viđenje koleginog posla ponudio i dobro poznati Graham Poll...

Dvoboj Nizozemske i Španjolske za naslov prvaka svijeta bio je jako teška zadaća za engleskog suca Howarda Webba. Njegovim učinkom nisu posebno zadovoljni ni jedni ni drugi, a Sepp Blatter drži se svoje ranije izjave da su sudili oni najbolji.

Graham Poll: "Mislim da se Webb vrlo dobro snašao u itekako zahtjevnim okolnostima. Odlučio je suditi na svoj način i smatram da je utakmicu učinio boljom. Držao se pravila, ali da budemo pošteni, Nizozemci su utakmicu mogli završiti s osmoricom. Webb je na ljestvici do deset zaslužio ocjenu - devet".

"Nije na meni da komentiram sudačke izvedbe, ali mogu reći da je engleska sudačka trojka u finalu imala izrazito zahtjevan zadatak pred sobom. Stvarno im nije bilo lako, a igrači na terenu im nisu uopće bili od pomoći", prokomentirao je predsjednik krovne nogometne organizacije.

"Ne mogu govoriti o nizozemskom pristupu kao predsjednik Fife. Mogao bih kao navijač - pobijedila je momčad koja je igrala nogomet", dodao je Blatter.

Smatra da nogomet treba biti životna škola u kojoj će disciplina i poštovanje protivnika igrati ključnu ulogu: "Nogomet je borbena igra, ali mora se igrati u duhu fair-playa. Treba znati pobjeđivati, ali treba znati i gubiti".

"Ne smije se zaboraviti da temelj nogometa moraju ostati disciplina i poštovanje", zaključio je Sepp Blatter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.07.2010. u 06:57
    dobro ga je ocjenio poll: minus devet!
    cameosis
  • Obrisan korisnik13.07.2010. u 18:58
    Bravo, Graham Poll!
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000713.07.2010. u 11:57
    webb nezna suditi
    The_Killer_0007