Vodeni sportovi

Jovanović otkazala Budimpeštu

Maja Giljanović • srijeda, 14.07.2010.
Jovanović otkazala Budimpeštu
Foto: Kristijan Komarica

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović od 9. do 15. kolovoza neće braniti brončanu medalju na 50 metara leđno osvojenu prije četiri godine na Europskom prvenstvu u Eindhovenu, 23-godišnjakinja je otkazala nastup u Budimpešti nakon što se na državnom prvenstvu u Splitu proteklog vikenda definitivno uvjerila da nije konkurentna u društvu najboljih plivačica Europe.

Nakon što je nastup Duje Draganje u Budimpešti u pitanje dovela bolest (visoka temperatura, proljev, povraćanje) zbog koje je prije desetak dana završio na Zaraznom odjelu KBC-a Split od Europskog prvenstva od 9. do 15. kolovoza definitivno je odustala Sanja Jovanović.

23-godišnjakinja je državno u Splitu napustila bogatija za naslove prvakinje Hrvatske na 50 leđno (29,16) i 100 leđno (1:04,16), ali rezultati kojima je slavila na Zvončacu proteklog vikenda daleko su od konkurentnih u društvu najboljih europskih plivačica.

Vezane vijesti

Jovanović se na ovogodišnjim svjetskim tablicama s 28,96 na 50-ici nalazi na 31. mjestu, a na 100 leđno je nema ni u Top 150. Najbolja Europljanka na 50 leđno Anastazija Zujeva u 2010. se spustila na 28,07, a najbolja na 100 leđno Elizabeth Simmonds na 59,21.

Trener Jovanović i hrvatske reprezentacije Dmitar Bobev je objasnio: "Proteklih tjedana je trenirala maksimalno ozbiljno, ali bez pravog efekta, ovakvim rezultatima ne bi mogla konkurirati za medalju. Naša zajednička odluka je da otkaže Europsko prvenstvo, kratko se odmori od plivanja i onda s novim elanom krene s pripremama za narednu sezonu".

Sanja se zaključila: "Propušteni treninzi na proljeće" (koncem ožujka preminula joj je majka, nap.a.) "nisu se mogli nadoknaditi, ali čim bolje ću se pripremiti za Svjetsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima u prosincu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!