Nogomet

Anelka: "Francuska je bila tempirana bomba"

Borna Rupnik • četvrtak, 15.07.2010.
Anelka: "Francuska je bila tempirana bomba"
Foto: EPA

Reprezentativni napadač Nicolas Anelka konačno je prokomentirao zbivanja na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, gdje se francuski tabor našao u potpunom rasulu...

Francuska se od turnira na jugu Afrike oprostila s jednim jedinim osvojenim bodom, ali i potpunim neredom u vlastitim redovima. Izbornik Raymond Domenech reagirao je prijevremenim slanjem Nicolasa Anelke kući.

"Da nisam ja predvodio sve što se zbivalo, to bi učinio netko drugi. Atmosfera u francuskom kampu je bila tempirana bomba, samo se čekalo da se nešto dogodi", izjavio je igrač londonskog Chelseaja francuskim medijima.

Pritom je istaknuo da među nogometašima nije bilo razmirica, da su svi razmišljali na isti način: "Svašta se reklo o toj pobuni i odbijanju treninga. No, ako su neki igrači uistinu željeli trenirati, neka sada to i kažu. Ali uvjeren sam da se nitko neće javiti".

Anelka je pritom pohvalio svog kolegu Jeremyja Toulalana, koji je nedavno rekao da svi igrači moraju prihvatiti svoj dio krivnje: "Nisam ponosan na svoja djela, ali prihvaćam odgovornost. Nije bilo kolovođa i robova, pozitivaca i negativaca. Svi smo sudjelovali u bojkotu. Tko tvrdi da nije, laže", naglasio je Toulalan.

Francuski napadač smatra da je Toulalan time "pogodio u metu". "Stvarno treba biti hrabar i snažnog karaktera za takve riječi. Ponosan sam što sam igrao s njime. On je naš igrač", zaključio je Nicolas Anelka, koji se usput nimalo lijepim frazama dotaknuo Bixentea Lizarazua. Nekadašnji reprezentativac, naime, kritizirao je Anelkin "sebični potez" u JAR-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!