Nogomet

Beckham: "Igrači su krivi za neuspjeh"

Ivana Strahija • četvrtak, 15.07.2010.
Beckham: "Igrači su krivi za neuspjeh"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

David Beckham, koji je bio dio stručnog stožera Gordog Albiona u JAR-u, demantirao je da želi izborničko mjesto Engleske, ali je naglasio da bi želio zaigrati u engleskom dresu na Europskom prvenstvu 2012.

Iako ga je ozljeda onemogućila u igranju za Englesku na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, David Beckham ipak je bio na terenu, doduše na klupi, kao dio stručnog stožera izbornika Fabia Capella. Mnogi su u tome vidjeli predskazanje njegovog prelaska u trenere, što je on odlučno demantirao. "Trenutno nemam baš nikakve želje biti trener ili pak izbornik. Pozicija menadžera ekipe ne privlači me ni malo, nakon igračke karijere želio bih raditi s klincima u školi nogometa", jasno je kazao BBC-u.

Isto je tako bio jasan po pitanju krivice za afričku katastrofu Engleske: "Svi sad kritiziraju izbornika Capella, no ja jako dobro poznajem engleske reprezentativce i mogu reći da su oni krivi za neuspjeh. Uopće nema sumnje u to da Capello treba zadržati mjesto izbornika, jer je očigledno da igrači nisu igrali dovoljno dobro."

Tome je dodao: "Imali smo sve u svojim rukama. Odlične pripreme, dobrog izbornika, dobru struku. I u svlačionici je sve štimalo, jedino što nije valjalo bila je igra koju smo pokazali. Igrači će, ako budu pošteni, i sami priznati da su zakazali, a neki od njih već su to otvoreno i rekli."

Nakon afričke avanture treba se okrenuti Europskom prvenstvu, a posebnu pažnju trebalo bi posvetiti nekim mlađim igračima, koji bi mogli zablistati, smatra Beckham: "Ne treba raditi velike promjene, ali treba obratiti malo više pozornosti na četiri-pet mladih igrača i dati im priliku da se dokažu. No, to je odluka za izbornika. Ja to nisam niti ću ikad biti."

Posve uvjeren u kompetentnost Fabia Capella da vodi englesku izabranu vrstu, Beckham se nada da će i on sam dobiti poziv za reprezentaciju: "Nadam se da će se i za mene naći mjesta, mislim da nisam gotov i da nisam dao sve od sebe. Volio bih igrati na Europskom prvenstvu 2012. No, ukoliko i ne budem pozvan ostaje mi ponositi se sa 115 utakmica odigranih u engleskom dresu, od toga 100 u prvih 11."

Zaključni dio intervjua Beckham je posvetio želji Engleza da budu domaćini Svjetskog prvenstva 2018. godine: "Mislim da ovo Svjetsko prvenstvo i naš učinak na njemu nema nikakve veze s domaćinstvom 2018. godine. Već dugo naši nogometni vođe rade na tome da se Engleskoj dodijeli domaćinstvo Svjetskog prvenstva. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!