Nogomet

Dokažite da ste bolji

Ante Jukić • petak, 16.07.2010.
Dokažite da ste bolji
Foto: Martina Japundžić

Premijerni nastup vinkovačke Cibalije u europskim natjecanjima okončan je porazom. Nebesko-plavi s Bosuta u prvoj su utakmici drugog pretkola Europske lige s 1:0 poraženi od sjevernoirskog Cliftonvillea, a je li taj rezultat pravi odraz razlike u kvaliteti između ove dvije momčadi, pokazat će uzvrat u Vinkovcima za tjedan dana.

Kada je ždrijeb drugog pretkola Europske lige Cibaliji namijenio "tamo neki" Cliftonville, svi su redom u taboru vinkovačkog prvoligaša izrazili zadovoljstvo i optimizam. Gotovo istog trenutka na Bosutu su se počeli vrtjeti scenariji trećeg pretkola, imena Juventusa, Liverpoola i ostalih europskih velikana koji bi Cibaliju mogli dopasti u trećem pretkolu bila su tema svih razgovora, dok se o dvoboju s amaterskim klubom iz Sjeverne Irske razglabalo tek kao o nečem što se, eto, mora odraditi.

Čak ni činjenica da su nebesko-plavi ovog ljeta ostali bez pola igrača zaslužnih za odlične igre prošle sezone, kao ni nemali broj razočaravajućih predstava naših klubova u Europi proteklih sezona, nisu doveli u pitanje prolazak Cibalije. Sve je to moglo, eventualno, malo otežati put igračima Stanka Mršića, no eliminacija od momaka kojima nogomet nije najvažnija stvar na svijetu nije dolazila u obzir ni "pod razno".

Nažalost, nakon što je odrađeno 90 minuta dvoboja u Belfastu, taj scenarij uopće ne izgleda nemoguć. Iako je veći dio utakmice imala prividnu inicijativu, Cibalia u glavnom gradu Sjeverne Irske nije dala do znanja kako je favorit u ovom dvoboj. Čak i da nije bilo tog pogotka Caldwella u samoj završnici utakmice, dojam se ne bi puno promijenio, niti bi Vinkovčani uzvrat na svom stadionu dočekivali puno bezbrižniji.

Drastičan pad igre u posljednjih 20-ak minuta ostavlja puno upitnika oko toga što su Stanko Mršić i njegovi igrači radili na pripremama ovog ljeta. Ako vam amaterska momčad napravi završni pritisak i stvori atmosferu u kojoj pogodak praktički visi u zraku, jasno je da nešto ne "štima". Ili Cibalia uopće nije bolja od Cliftonvillea, ili njeni igrači u četvrtak nisu bili sposobni tu svoju navodnu veću kvalitetu pretočiti u povoljan rezultat.

Odgovor na ovu dilemu saznat ćemo nakon uzvrata u Vinkovcima, koji je na rasporedu već sljedećeg tjedna. Uspiju li pred svojim navijačima nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i izboriti plasman u treće pretkolo, nebesko-plavi će imati puno pravo reći: "U Belfastu smo imali loš dan, ipak smo mi bolja momčad od Cliftonvillea.". U protivnom, Stanko Mršić i njegovi igrači mogu se "pokriti ušima"...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Z3316.07.2010. u 20:56
    klavijaturistu ne seri, vidio bi ja murinja da mu prodaju pola momcadi i naravno dovedu klase poput kvesica i bozica ali sto je je, ovo se moralo dobit i toplo se nadam da cemo ih nabit u vinkovcima
    Z33
  • Obrisan korisnik16.07.2010. u 19:29
    Promjenite jednom ovu sliku..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.07.2010. u 14:52
    Ma veliki "stručnjak" Cibalije Stanko Mršić već sad je počeo sa ispijanjem viskija i ostalih alkoholnih pića ne bi li mu se ukazala dobitna taktika za uzvrat protiv ove iznimno neugodne ekipe iz S. Irske...Sramota !
    Obrisan korisnik