Nogomet

Punčec: "Mogli smo izvući pozitivni rezultat"

Ivana Strahija • nedjelja, 18.07.2010.
Punčec: "Mogli smo izvući pozitivni rezultat"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

(Ekskluzivno za Sportnet.hr iz Francuske mladi hrvatski reprezentativac Roberto Punčec) Nakon prve utakmice na Europskom prvenstvu U 19 u Francuskoj, mladim Hrvatima ostao je žal za pozitivnim rezultatom, kojem su bili nadomak.

Nakon prve utakmice i prvog poraza mladi Hrvati su tužni. Kako nam iz Francuske javlja reprezentativac Roberto Punčec, svi u momčadi bili su uvjereni da se Španjolce može dobiti: "Poraz nam je jako teško pao, posebno nakon što smo poveli lijepim golom Andrijaševića. Zbilja smo se nadali zadržati taj pozitivni rezultat, ali nas je gol kojeg smo primili početkom drugog poluvremena malo dekoncentrirao, popustili smo i primili ubrzo i drugi gol."

Izbornik Ivan Grnja sa svojom je ekipom dogovorio taktiku, a oni su njegove zamisli na travnjaku i proveli, objašnjava Punčec: "S obzirom na španjolski način igre, svjesno smo im prepustili igru i pokušali napraviti obrambeni blok, te Španjolce matirati iz polukontre ili kontre. Izbornikove instrukcije provodili smo dobro na terenu, dok nas gol Španjolaca nije dekoncentrirao."

I Španjolci i Hrvati pokazali su u utakmici svoje jake strane: "Španjolci su definitivno bili bolji u posjedu i kontroli lopte, to je i karakteristično za njihov stil igre. Mi smo bili bolji u obrani i onemogućili smo ih da stvaraju šanse i većinom nisu bili previše konkretni", opisao je Punčec.

Pred mladim Hrvatima je dva dana za oporavak od poraza i spremanje na duel protiv Italije: "Moramo dići glave i u srijedu dati sve od sebe da zablistamo. Mislim da je Italija naša najveća šansa za dobar rezultat. Već smo igrali protiv njih, znamo kakvi su i svjesni smo da smo bolji. Sad to treba pokazati i na travnjaku", kaže Varteksov prvotimac.

Za pripremu utakmice protiv Italije Hrvatska ima odlične uvjete, a naši su reprezentativci iznimno zadovoljni hotelom i trening kampom: "Sve reprezentacije naše skupine smještene su u istom hotelu, a trening kamp se nalazi na deset minuta vožnje. Nemamo se na što požaliti, sve je super", izvijestio nas je Punčec.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!