Rukomet

Izvlačenje 27. srpnja

Ivana Strahija • srijeda, 21.07.2010.
Izvlačenje 27. srpnja
Foto: Dragan Kovač

204 ekipe, muške i ženske, ove će sezone igrati u jednom od eurokupova. Izvlačenje parova zakazano je za 27. srpnja.

41 nacija u muškoj selekciji i 37 u ženskoj ima svoje predstavnike u barem jednom od eurokupova, ukupno 204 ekipe. Posebnost ove sezone je da se po prvi puta od postojanja eurokupova natječe i jedna engleska ženska ekipa, Great Dane HC. Klub iz Londona inače ima i žensku i mušku ekipu, a žene su pobjednice prošlosezonskog engleskog prvenstva i kupa.

27. srpnja, idućeg utorka, bit će održano izvlačenje parova, a za sad su svi klubovi koji se natječu smješteni u jakosne skupine. U Kupu EHF-a Hrvatska ima svog predstavnika, našički Nexe, koji se u natjecanje uključuje tek u drugom kolu, koje počinje 2. listopada.

U Kupu kupova nas predstavlja Kaštela Adriachem, finalist Kupa Hrvatske, s prvom utakmicom 20. studenog, a u ženskoj selekciji imamo Lokomotivu, koja se priključuje u trećem kolu 13. studenog. U Challenge kupu, u muškoj selekciji, natječu se dva naša kluba. Buzet će u igru u drugom kolu, 1. listopada, a Međimurje u trećem, koje počinje 20. studenog.

Ne treba dakako zaboraviti ni naša dva najbolja kluba, koji i ove sezone igraju Ligu prvaka, gdje je izvlačenje grupa i parova već ranije održano. Croatia osiguranje s europskom sezonom počinje 22. rujna, utakmicom protiv rumunjske Constante, dok Podravka starta 9. listopada, susretom protiv slovenskog Krima. Datumi tih utakmica tek su okvirni, s obzirom da termini još nisu utanačeni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!