Nogomet

Eduardo je novi igrač Šahtara

Branimir Korać • srijeda, 21.07.2010.
Eduardo je novi igrač Šahtara
Foto: Davor Sajko

Transfer Eduarda da Silve iz londonskog Arsenala u Šahtar dobio je konačne obrise i potpisom ugovora Eduardo je postao i službeno igračem momčadi koju kao kapetan vodi Darijo Srna...

Danas u poslijepodnevnim satima stigla je i službena potvrda - Eduardo da Silva je novi igrač Šahtara. Nakon dolaska u Doneck i obavljenih liječničkih pregleda, Eduardo je stavio potpis na četverogodišnji ugovor.

Interes Šahtara za Eduardove usluge datira iz puno ranijeg vremena nego što je to prije nekoliko dana otkrila hrvatska javnost. Uz pomoć Darija Srne Ukrajinci su u tišini radili na transferu te su ga na kraju i realizirali.

Pojedinosti ugovora nisu poznate, ali mediji nagađaju kako će Arsenal na ime odštete zaraditi sedam milijuna eura dok će Eduardo naredne četiri godine ukupno zaraditi oko 12 milijuna eura što daje godišnju plaću od tri milijuna eura.

Svi detalji ugovora dogovoreni su u Šahtarovom sjedištu u Donbas Areni gdje je ugovor i potpisan. Očekuje se kako će Eduardo narednih dana biti predstavljen ukrajinskim medijima i navijačima kluba iz Donecka.

Eduardov nogometni put svima nam je vrlo dobro poznat. Profesionalnu karijeru je započeo u Dinamu koji ga je na jednu sezonu poslao na posudbu u Inter iz Zaprešića. U ljeto 2007. godine preselio je u London u Arsenal gdje je prikazivao vrlo dobre igre sve do teškog starta Martina Taylora i loma noge u prvenstvenom susretu s Birminghamom. Uslijedio je povratak na travnjak nakon duge pauze, djelomičan gubitak povjerenja Arsenea Wengera i na kraju prelazak u Šahtar gdje bi trebao oživjeti karijeru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 22:38
    sretno....zasluzio si jos jednu priliku...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 21:48
    Sretno Dudu, valjda ce te sad sreca malo pogledati
    Obrisan korisnik
  • cameosis21.07.2010. u 20:02
    komentar
    cameosis
  • Obrisan korisnik21.07.2010. u 18:05
    bezveze
    Obrisan korisnik