Nogomet

Na početku bez vjere u goste

Tomislav Pacak, Dario Dodić • petak, 23.07.2010.
Na početku bez vjere u goste
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Opet su tu - jer ste vi to željeli. Sportnetovi prognozeri za vas će najavljivati svako kolo Prve HNL, kao stvoreno za vaše komentare, kritike, ismijavanja ili - ne daj Bože - pohvale. Ne zaboravite, prognoze ovdje ne služe kao kladioničarski tipovi već kao zabavni oblik najave svih utakmica kola...

Zagreb - Lokomotiva petak, 23.07., 20.00

Tomislav Pacak: Zbog Ive Šuška inicijalna mi je reakcija bila jedinica, no nakon malo dublje analize promijenio sam razmišljanje za 180 stupnjeva. Lokomotiva je lani dva puta dobila zagrebaše, odigrala puno bolju sezonu, a preko ljeta - za razliku od Zagreba- nije izgubila na kvaliteti igračkog kadra. Štoviše, s obzirom na mladost te momčadi i njeno relativno neiskustvo lani, za očekivati je da ove godine Lokosi budu još mrvicu bolji. Pobjeda u Kranjčevićevoj bila bi pokazatelj da će zaista tako i biti.

Prognoza: Pobjeda Lokomotive (dosadašnji omjer 0-0 )

Dario Dodić: Muko moja vratila si mi se nakon samo nekoliko tjedana pauze poslije prognoza Svjetskog prvenstva. Nije mi milo, ali tko se usudi reći ne našem dragom glavnom uredniku. Vjerujem da je današnji dan zadnji dan u kojem ću osjetiti slast pozitivne nule i to vjerojatno samo do kraja utakmice Zagreba i Lokomotive. Ta velika čast otvaranja HNL-a pripala je zagrebačkim klubovima. Odavno ne vjerujem u Zagreb, dok me Lokomotiva prošle sezone više puta impresionirala. Početak je prvenstva, ništa se ne zna, stoga moj prvi tip ide na neriješeno!

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 0-0)

Rijeka - Split, subota, 24.07., 20.00

Tomislav Pacak: Mislim da Splićani u ovaj susret ulaze s puno više entuzijazma, no njihovi dometi ipak su vrlo upitni. Rijeka je u okvirima HNL-a ipak snažan domaćin i neugodno gostovanje za debitanta u ligi, pa tipujem na pobjedu domaćina bez obzira što dugoročno očekujem da Split bude ugodno iznenađenje.

Prognoza: Pobjeda Rijeke (dosadašnji omjer 0-0)

Dario Dodić: Nije mi drago što se Rijeka riješila Fernandeza, a i općenito mislim da su više izgubili nego dobili. Uzmemo li u obzir i činjenicu da ih vodi Nenad Gračan, da im u goste dolazi splitska enigma koja uz to debitira u HNL-u, ovdje mi se najizglednijim čini neriješen ishod.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 0-0)

Varteks - Zadar, subota, 24.07., 20.00

Tomislav Pacak: Ovdje se u potpunosti slažem s kolegom Dodićem, što vjerojatno nije dobar znak za moju prognozu. Varteks je nakon potpisa Davora Vugrinca u pozitivnom tonusu, nije puno izgubio, a Zadar nije momčad koja u gostima ulijeva strah u kosti. Jedinica.

Prognoza: Pobjeda Varteksa (dosadašnji omjer 0-0)

Dario Dodić: Za mene je u ovom ogledu dovoljno što je gost Zadar, a Zadar je svima drag gost. Druga stvar koja me gura ka Varteksu/Varaždinu jest Davor Vugrinec, koji je za HNL kao stvoren. Jedino što me brine jest što će se dogoditi ako vanjski suradnik/konzultant/prijatelj kluba Reno Sinovčić pri vodstvu Varteksa od 1:0 u 79. minuti potjera igrače s terena...

Prognoza: Pobjeda Varteksa (dosadašnji omjer 0-0)

Karlovac - Inter Zaprešić, subota, 24.07., 20.00

Tomislav Pacak: Karlovac je ostao bez važnih karika iz prošle sezone, ali ih je - koliko je to moguće u HNL-u - korektno pokušao zamijeniti (Golem, Batarelo, Husić, Hudorović, Juroš), dok je Inter radikalno izmijenio momčad. Pod Ilijom Lončarevićem očekujem stabilniju sezonu Intera, a dobar start bio bi bod u Karlovcu, iako ga neće biti lako osvojiti.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 0-0)

Dario Dodić: Ne mogu reći da mi se previše sviđa nogomet koji igra Karlovac, ali neću dalje od toga ništa reći da me ne razapnu navijači Karlovca. Ili trener Pamić. Veli Pamić da su na nekim mjestima jači, a na nekima slabiji, ali da ide na pobjedu jer je zeznuto ovo smanjenje lige. I uvjerio me! S druge me, pak, strane Inter nije uvjerio da može do bod(ov)a u Karlovcu, iako pripremno razdoblje često ne znači previše. No, informacija previše nemam pa stoga moram tipovati na one koji su uvjerljiviji - Karlovac.

Prognoza: Pobjeda Karlovca (dosadašnji omjer 0-0)

Hajduk - Istra 1961, subota, 24.07., 20.00

Tomislav Pacak: Hajduk je znao slomiti zube u ovakvim utakmicama (i posljedično izgubiti prvenstvo), ali, dakako, da mora staviti kuću na ovu utakmicu - i Elvis Scoria igrao bi na Splićane. Ako na vrijeme načmu Istru, Splićani bi im mogli napuniti mrežu i uhvatiti zalet za bukureštanski Dinamo i ostatak natjecanja u HNL-u.

Prognoza: Pobjeda Hajduka (dosadašnji omjer 0-0)

Dario Dodić: Jako mi se dopala igra Hajduka, vrlo su rastrčani, tečniji, po meni puno bolje igraju nego prošle sezone. Sačuvali su sve što valja, mislim da će napokon biti prava konkurencija Dinamu i da im na tom putu neće zasmetati Istra.

Prognoza: Pobjeda Hajduka (dosadašnji omjer 0-0)

Dinamo - Hrvatski Dragovoljac, subota, 24.07., 20.15

Tomislav Pacak: Slično kao i kod Hajduka, nemoguće je prognozirati bilo što drugo osim pobjede Dinama. S obzirom na poraz protiv Kopra, za očekivati je sigurnu i efikasnu pobjedu Dinama protiv Dragovoljca, koji barem na papiru ima jednu od najslabijih momčadi u Prvoj HNL.

Prognoza: Pobjeda Dinama (dosadašnji omjer 0-0)

Dario Dodić: Znate kako to već ide s Dinamom - osramote se u Europi pa nagaze sljedećeg protivnika u HNL-u. Dragovoljac im je za tu priču po mjeri, jedino što ne znam tko će sve te silne golove zabiti. Kako god raspoloženi napadači bili Dinamo će ovu utakmicu završiti s tri boda na kontu.

Prognoza: Pobjeda Dinama (dosadašnji omjer 0-0)

Slaven Belupo - Šibenik, nedjelja, 25.07., 20.00

Tomislav Pacak: I bez šibenskog razočaranja protiv Anorthosisa i ostavke Karačića tipovao bih na domaćine, ovako njihovu pobjedu smatram još izglednijom. Mile Petković pokazao je da zna napraviti rezultat u Koprivnici, kroz ljeto je dobio nekoliko dokazanih prvoligaških igrača poput Bagarića, Milardovića i Bušića, pa očekujem da pobjedom protiv Šibenika Belupo istakne kandidaturu za visoka mjesta.

Prognoza: Pobjeda Slaven Belupa (dosadašnji omjer 0-0)

Dario Dodić: Nije dugo trajala euforija u Šibeniku, očito je da veliko srce ne može nadomjestiti činjenicu da su ipak slabiji nego prošle sezone. Uzmemo li u obzir i to da su u četvrtak prokockali veliku prednost protiv Anorthosisa i da su igrali 120 minuta, a da ih u nedjelju čeka sjajan domaćin (sjajan domaćim navijačima) Slaven Belupo, teško je očekivati išta drugo osim pobjede Slaven Belupa.

Prognoza: Pobjeda Slaven Belupa (dosadašnji omjer 0-0)

Cibalia - Osijek, nedjelja, 25.07. 20.00

Tomislav Pacak: Slavonski derbi najbolja je utakmica kola (a nažalost, nije na HTV-u) u koji će s puno više entuzijazma ući gosti nakon Cibalijinog ispadanja od sjevernoirskih amatera. Ipak, u derbijima nije lako slaviti u gostima, pa iako Osijeku ukupno predviđam visoku poziciju - ovdje igram na neriješeno. Cibaliji ipak više paše igrati utakmice u kojima ne mora napadati, a Vinkovčani sigurno nisu tako loša momčad kao što izgleda po ispadanju od Cliftonvillea.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 0-0)

Dario Dodić: I u ovoj ću utakmici protiv "Europljana". Iako u HNL-u slove kao odlična domaćinska momčad, igrači Cibalije nisu toliko potentni kao prošlih sezona. Upravo zato vjerujem da će osječka mladost ostvariti jedinu gostujuću pobjedu na otvaranju posljednje sezone Lige 16.

Prognoza: Pobjeda Osijeka (dosadašnji omjer 0-0)

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.07.2010. u 18:20
    daj nemoj me nasmijavat,hajduk nemože ni u snovima bit prvak
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2010. u 18:11
    Slaven mi izgleda opasno ove sezone. Hajduk ako dodje Vranješ ima šanse za dobru utrku s Dinamom. A Dinamo ako se ne pojača s nekim kvalitetnim igračem voditi će borbu s Hajdukom do samog kraja. Ostali nek podijele mjesta...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2010. u 15:42
    ma hajduk neće dobit istru,oni su panjevi totalni,nakon 5 kola će već izgubit utrku za prvakom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.07.2010. u 15:32
    Počinje sprdnja i napucavanje lopti po livadama iza golova. Jedva cekam ligu 10!
    Obrisan korisnik