Vodeni sportovi

Karla Šitić i Josip Soldo u Top 15

Maja Giljanović • subota, 24.07.2010.
Karla Šitić i Josip Soldo u Top 15
Foto: Davor Sajko

Najbolja hrvatska maratonka Splićanka Karla Šitić u ekstremnim je uvjetima Svjetskog prvenstva u kanadskom Robervalu osvojila odlično 10. mjesto u utrci na pet kilometara, a ni Josip Soldo nije zaostao, Hvaranin je 14. u utrci na 25 kilometara.

18-godišnja Splićanka Karla Šitić na Svjetskom je prvenstvu u Kanadi u užasno hladnom jezeru Lac St Jean u utrci na 5 km osvojila odlično 10. mjesto i izborila status potencijalne B kandidatkinje za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Tinejdžerica iz Plivačkog kluba Grdelin bolje se od velikog broja prekaljenih maratonki prilagodila ekstremnim uvjetima i s vremenom 1h02:07 za svjetskom prvakinjom Amerikankom Evom Fabian zakasnila jedva sedam sekundi, srebro je u foto-finišu pripalo Talijanki Giorgiji Consiglio, a bronca Brazilki Ana Marceli Cunhi pet sekundi bržoj od najbolje hrvatske maratonke.

U najtežoj utrci na 25 kilometara nastupilo je troje hrvatskih reprezentativaca, Karlina sestra Ivana i braća iz Plivackog kluba Faros Josip i Tomislav Soldo. U konkurenciji 21 plivača Josip Soldo je ostvario rezultat karijere osvajanjem 14. mjesta s rezultatom 5h59:43, Tomislav je zbog pada tjelesne temperature na samo 31 stupanj odustao na 14. kilometru i završio u bolnici gdje se srećom oporavlja na najbolji mogući način, a mlađoj od sestara Šitić je nedostajala jedna minuta da u zadanom limitu završi utrku.

Svjetski prvak je Amerikanac Alexander Meyer (5h32:39) za trepavicu ispred svjetskog prvaka na 10 km Valerija Clerija i legendarnog Petra Stojčeva, a svjetska prvakinja je Nizozemka Linsey Heister (5h52:13) ispred Margarite Dominguez Cabezas i Celie Barrot (svjetska prvakinja na 10 km Martina Grimaldi od napora je odustala).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!