Rukomet

Detono na Fireball turniru

Sportnet • ponedjeljak, 26.07.2010.
Detono na Fireball turniru

U Mađarskoj je odigran Fireball turnir, na kojem je naš predstavnik Detono u muškoj konkurenciji bio treći, a ženskoj je dignut najsjajniji pehar.

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa iz četiri države (Hrvatska, Poljska, Srbija, Mađarska) te su ekipe proteklog vikenda odmjerile snage u mađarskom Nagyatadu. Pobjednik u muškoj konkurenciji i najveće iznenađenje cijelog turnira bila je ekipa BHT Damy Rade, koja je na putu do naslova pobijedila dvostruke europske prvake, Axa beach stars i Detono Zagreb, te se potpuno zasluženo popela na najviše postolje.

Predstavnici Hrvatske, ekipa Detono Zagreb, osvojila je treće mjesto ubilježivši jedini poraz u polufinalu od Poljaka rezultatom 2:1.

"Što reći? Nakon regularnog dijela prvog seta, izgubljenog na poprilično nesretan način, zbili smo redove te u drugom setu pokazali da smo za nijansu kvalietnija ekipa. No rulet raspucavanja odlučio je konačnog pobjednika nakon šest serija izvođenja. Potom smo se u utakmici za treće mjesto prikazali u pravom svjetlu što je u konačnici dovelo do laganog osvajanja trećeg mjesta. S kvalitetom samog turnira sam iznimno zadovoljan, s obzirom da je 10 od 16 ekipa igralo izrazito kvalitetan rukomet na pijesku. Nadam se da ćemo dogodine uspjeti otići do samog kraja", izjavio je perspektivni mladi marker 'detonatora' Ivan Dumenčić.

Muški:
Četvrtfinalna skupina
Letenye BHT - Detono Zagreb 0:2
Detono Zagreb - Axa Beach stars Budapest 2:1
Polufinale
BHT Damy Rade (POL) - Detono Zagreb 2:1
Za 3. mjesto
Dabasi Dinamit - Detono Zagreb 0:2
Finale
BHT Damy Rade - Axa beach stars Budapest – 2:0

Nakon razigravanja u grupi djevojke su zauzele drugo mjesto izgubivši nakon raspucavanja od ekipe za koju igra većina mađarskih reprezentativki u rukometu na pijesku. No, djevojke su pribranom igrom u polufinalu protiv starih rivalki, ekipe OVB Beach girls, izborile priliku za osvetu, koju su u finalnoj utakmici i iskoristile te konačnim rezultatom 2:1 osvojile po prvi put turnir u Mađarskoj.

"Ovaj izrazito jak međunarodni turnir u rezultatskom pogledu nam nije značio previše, s obzirom da smo već prije osigurali Masters. No, zbog jake konkurencije i velikog broja snažnih ekipa koje su sudjelovale na turniru bilo nam je izrazito važno pokazati da se možemo nositi s najboljima. Cijeli turnir odigrale smo na visokoj razini i pod dirigentskom palicom trenera Požega ostvarile ovaj iznimno dobar rezultat", rekla je Lucija Kelava, najbolja igračica turnira.

Vrijedi napomenuti i pojedinačne nagrade koje su primili igračice i igrači naših klubova. Lucija Kelava i Mladen Paradžik proglašeni su najboljom igračicom i igračem turnira, dok su Ivan Jurić i Ivana Krpina izabrani u najbolju petorku turnira.

Žene:
Detono Zagreb - Sand-Witch Nagyatád 2:0
Szentendre NKE - Detono Zagreb 2:1
AZS AWF Wroclaw (POL) - Detono Zagreb 0:2
Detono Zagreb - ER-Fireball BHC junior 2:0
Polufinale
Detono Zagreb - OVB Beach girls 2:1
Finale
Szentendre NKE - Detono Zagreb 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!