Vodeni sportovi

Šitić peto mjesto u Svjetskom kupu

Maja Giljanović • utorak, 27.07.2010.
Šitić peto mjesto u Svjetskom kupu

Odličan je rezultat postigla najbolja hrvatska plivačka maratonka 18-godišnja Karla Šitić na utrci Svjetskog kupa na 10 kilometara na jezeru St Jean. Najmlađa sudionica utrke osvojila je peto mjesto, pola minute iza pobjednice Amerikanke Jennings.

Karla Šitić je prošlog tjedna na Svjetskom prvenstvu u kanadskom Robervalu osvojila 10. mjesto na pet i 19. mjesto na 10 km, a ovog puta se u hladnim vodama jezera Saint Jean u utrci Svjetskog kupa na 10 kilometara probila u Top 5.

18-godišnja tinejdžerica je na Svjetskom prvenstvu dionicu otplivala za 2h08:33, gotovo tri minute iza svjetske prvakinje Martine Grimaldi, a mada je u Svjetskom kupu bila minutu i pol sporija (2h10:09), osvojila je odlično peto mjesto 34 sekunde iza pobjednice Amerikanke Christine Jennings (2h09:35).

Podij su izborile i svjetska prvakinja na 5 km Eva Fabian i brončana u Robervalu Ana Marceli Cunhi, a Top 3 maratonca su Amerikanac Charles Peterson (2h05:13) ispred Francisca Crippena i Chada Hoa (braća Josip i Tomislav Soldo nisu nastupili).

U Svjetskom kupu su preostale još utrke u Kini (Shantou) u rujnu te Hong Kong, Cancun i Dubai u listopadu i Karla je nakon srebrne medalje u Argentini u veljači i devetog mjesta u Portugalu u lipnju na najboljem putu da poboljša prošlogodišnje izvrsno četvrto mjesto u ukupnom poretku, ali prije toga je od 4. do 8. kolovoza na Balatonu čeka nastup na Europskom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!