Nogomet

"Da mi je netko rekao, mislio bih da je lud"

Borna Rupnik • srijeda, 28.07.2010.
"Da mi je netko rekao, mislio bih da je lud"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Matej Delač na Europskom prvenstvu u Francuskoj bio je među istaknutijim pojedincima hrvatske reprezentacije, a plasman u polufinale premašio je njegova očekivanja...

Hrvatsko ispadanje od Francuske na europskoj smotri reprezentacija do 19 godina razočaralo je vratara Mateja Delača, no smatra da se naši igrači nemaju za čime žaliti.

"Francuska je dobra momčad. Razočaran sam, ali dali smo sve od sebe. Svojim sam igrama zadovoljan, premda se uvijek može bolje, a osim toga ne ovisim sam o sebi nego o cijeloj momčadi", prokomentirao je Interov čuvar mreže poslije polufinala.

"Francuska je domaćin i to im joj je povremeno olakšalo posao. No, smatram da je Španjolska bolja momčad. Igraju poput Barcelone i sviđa mi se njihov stil. Utakmica protiv njih, uz pobjedu nad Portugalom, ostat će mi najbolja uspomena s ovog natjecanja", nastavio je Delač u razgovoru za službene Uefine stranice.

Poluzavršnici se, priznaje, nije nadao: "Da mi je netko prije početka turnira rekao da ćemo tako daleko dogurati, mislio bih da je lud. Vjerovali smo da možemo izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, ali polufinale je bilo nešto sasvim drugo".

Slijedi mu povratak u klupski dres, a uskoro i selidba u London: "Petr Čech i Pepe Reina moji su idoli. Što se reprezentacije tiče, nadam se nastupu na Svjetskom prvenstvu iduće godine, a potom možda i u reprezentaciji U21. Vidjet ćemo".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2010. u 14:44
    Svaka čast za rezultat, polufinale je sjajno. Mada se nije baš najbolje postavio kod drugog gola Francuza!
    Obrisan korisnik