Nogomet

Maradona: "Dogodio se bizaran obrat"

Borna Rupnik • četvrtak, 29.07.2010.
Maradona: "Dogodio se bizaran obrat"
Foto: EPA

Sada već bivši argentinski izbornik, Diego Armando Maradona, optužio je predsjednika tamošnjeg saveza i direktora reprezentacije za laž i izdaju...

Diego Maradona sigurno neće nastaviti svoju pustolovinu na klupi argentinske reprezentacije, a od svoje se funkcije nije oprostio pretjerano lijepim riječima.

"Zvali su me da ugasim vatru. To smo i učinili, a ja sam dao sve, sve od sebe. Međutim, predsjednik saveza Julio Grondona mi je lagao o budućnosti, a direktor reprezentacija Carlos Bilardo me izdao", požalio se Maradona.

Cristina Fernandez, predsjednica Argentine: "Žao mi je zbog Diegovog odlaska, mislim da se Argentina dostojanstveno predstavila. Ne znam što se zbilo između Maradone i Grondone. To me rastužuje, mislim da bi morali razgovarati i izgladiti stvari. Maradona je preuzeo reprezentaciju u teškom trenutku, a neki su mu predviđali da neće uspjeti izboriti plasman na SP".

"Dok smo oplakivali ispadanje od Njemačke na Svjetskom prvenstvu, Bilardo je u sjeni radio na mom otkazu. Grondona mi je tada u svlačionici pred svjedocima i igračima rekao da je zadovoljan i da želi da ostanem izbornik", nastavio je.

Međutim, situacija se promijenila po povratku u Argentinu: "Dogodio se bizaran obrat na mom sastanku s Grondonom. Nakon samo pet minuta rekao mi je da mogu ostati, ali da sedmorica mojih suradnika mora otići. Time mi je zapravo poručio da želi da odem jer zna da mi je nemoguće nastaviti rad bez suradnika".

Grondona je brzo ponudio svoje viđenje situacije: "Ne shvaćam zašto se govori o nekoj izdaji. Samo sam želio uvesti neke novosti, a ne riješiti se Maradone".

Argentinsku je reprezentaciju privremeno preuzeo trener mlade reprezentacije Sergio Batista.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2010. u 20:57
    Balon se ispuhao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2010. u 17:33
    Sada se napokon messiju otvara prilika da nesto osvoji s reprezentacijom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2010. u 16:40
    Maradona nije trener, on to pokusava biti pa mu ne ide
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2010. u 16:36
    Ovo je odlična vijest za sve Argentince,iako oni to sad možda neće shvatiti i biti svijesni koliko je ovo dobra odluka čelnih ljudi Argentinskog nogometa. O Maradoni kao izborniku,a treba znati da se radi isključivo o tome,su svi sve rekli,pa tako i ja,stoga nije potrebno ponavljati sve njegove... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.07.2010. u 16:14
    umjesto da su probali naći kompromis... 3 ostaju 4 idu, ili 4 ostaju 3 idu... ili da je Maradona pristao ići na trenerski tečaj...
    Obrisan korisnik