Nogomet

Menezes: "Postupne promjene u Brazilu"

Borna Rupnik • četvrtak, 29.07.2010.
Menezes: "Postupne promjene u Brazilu"
Foto: EPA

Novi brazilski izbornik, Mano Menezes, pomalo je iznenadio svojim prvim popisom kandidata za nacionalnu selekciju, a ponudio je i neka objašnjenja...

Mano Menezes svoju će premijeru na klupi Brazila imati u kolovozu, na prijateljskom gostovanju u Sjedinjenim Američkim Državama, a početak svog mandata obilježio je potezom koji je izazvao veliko zanimanje svjetskih medija.

Na popis reprezentativnih kandidata uvrstio je samo četvoricu nogometaša koji su branili brazilske boje na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. To su Dani Alves, Robinho, Ramires i Thiago Silva. Među pozvanima je čak 11 debitanata.

Ipak, Menezes ističe da, naravno, nije prekrižio ostatak ekipe sa svjetske smotre: "Nikoga nisam isključio, morate shvatiti da većina njih zapravo samo treba odmor. No, u nogometu ništa ne ostaje isto. Moram imati spremne i druge igrače koji mogu uzeti njihovo mjesto".

"Obećavam postupne promjene u Brazilu, a imam tri velika cilja. Južnoameričko prvenstvo 2011. godine, Olimpijske igre 2012. godine i Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Jasno je da je ovo posljednje natjecanje najveći izazov", dodao je Menezes.

"Sviđa mi se sustav 4-2-3-1, formacija koju smo često gledali na Svjetskom prvenstvu i koju sam koristio u uspješnoj sezoni u Gremiju. Mislim da u idućim godinama trebamo krenuti tim putem", najavio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!