Nogomet

Poklepović: "Rumunji nisu nepobjedivi"

Bernard Jurišić • utorak, 03.08.2010.
Poklepović: "Rumunji nisu nepobjedivi"
Foto: Duje Bonačić

Hajdukov trener Stanko Poklepović imao je još jednu burnu pressicu nakon utakmice u Osijeku, ali dan i pol nakon Gradskog vrta pojavio se puno smireniji pred splitskim novinarima. No, nije dugo trajao njegov mir...

Osijek je iza Hajduka, a pred njim je Dinamo. Bukureštanski klub u Split stiže u srijedu, da bi u četvrtak od 20:30 sati pokušao obraniti prednost od 3:1 koju donosi iz prve utakmice. Osijek zaslužuje još riječ-dvije, a onda će se fokus u potpunosti preseliti na Rumunje.

Svaguša: "Europa nije imperativ"

Prije priče o grijesima suca Pristovnika, predsjednik Hajduka Joško Svaguša osvrnuo se i na predstojeći Hajdukov europski izazov, kao i na pitanje o statusu trenera Poklepovića u slučaju eventualnog neuspjeha.

Vezane vijesti

"ne treba stvarati nervozu, trebao se svi upregnuti da prođemo Dinamo i da konačno skinemo to europsko kolovoško prokletstvo. Moramo imati snage i pameti u četvrtak, moramo imati i veliku podršku navijača i vjerujem da se i nama nekad mora otvoriti malo sreće. Što se trenerovog statusa tiče, prije početka sezone jasno smo definirali prioritete, a on je ove godine osvajanje prvenstva. U Europi što napravimo."

"Osijek je pokazao našu određenu sposobnost u okviru HNL-a i ne znači previše glede četvrtka i Europe. Zaradili smo dvije ozljede koje nas na duže vrijeme ostavljaju bez M.Ljubičića i M.Buljata, ali pronaći ćemo nova rješenja unutar kadra kojim raspolažemo", rekao je Hajdukov trener Stanko Poklepović dva dana uoči europskog ispita.

O formaciji i načinu igre koji će dočekati Rumunje u Poljudu "Špaco" nije htio previše pričati. "Pretpostavljam da Dinamo neće previše promijeniti svoju formaciju, igrat će svoju igru, iskusni su i zaslužuju respekt. No, nisu nepobjedivi. ne mogu nas ničim iznenaditi, bit ćemo spremni na sve što će ponuditi".

Od Hajduka se u ovakvim situacijama uglavnom očekuje početni "uragan" koji bi u prvih 15 minuta trebao potisnuti goste u njihov kazneni prostor. "Utakmica traje 90 minuta, ništa se neće riješiti u početnih 15. Taj pritisak ionako nije isključiv utjecaj trenera, nego više atmosfere, igrača i njihove glave. Publika je uvijek naš 13. (!?) igrač, nadam se da će tako biti i u četvrtak.".

Hajdukov strateg djelovao je mirno, za razliku od "vruće glave" nakon utakmice u Osijeku, no ipak ga je iz takta uspjelo izbaciti pitanje osjeća li pritisak glede svog statusa i mišljenje o transparentu koji se pojavio na mostu ispred stadiona na kojemu je pisalo: "Špaco prolazi ili odlazi".

"Pritisak ne osjećam jer o tome apsolutno ne razmišljam. Transparent? Je li ga pisao netko iz uprave? Zašto me to uopće pitate?", nakon čega je europska tema u Plavom salonu bila završena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.08.2010. u 07:23
    slažem se!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.08.2010. u 17:32
    za tebe jesu
    Obrisan korisnik