Nogomet

Dinamo dobro prošao, Hajduk baš i ne

Branimir Korać, Vedran Attias • petak, 06.08.2010.
Dinamo dobro prošao, Hajduk baš i ne
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Uefa je rasporedila momčadi koje su se plasirale u play-off rundu Europske lige u skupine pa su tako Dinamo i Hajduk saznali koje protivnike mogu dobiti...

S nestrpljenjem ćemo očekivati 13:30 kada će se u Nyonu izvući parovi posljednjeg pretkola Europske lige. UEFA je prema običaju momčadi posložila u skupine prema kojima će se i odraditi ždrijeb.

Prema tom poludirigiranom ždrijebu Hajduk će igrati protiv renomiranog protivnika, ali imena protivnika daju nadu da bi se moglo nešto napraviti. Mogući protivnici Splićana su moskovski CSKA, Bayer Leverkusen, Paris SG, rumunjska Unirea i Feyenoord.

Sve su to ugledni protivnici, uostalom nisu bez veze nositelji u ovoj fazi, ali recimo Unirea i Feyenoord nisu klubovi koji su nepobjedivi. Bayer i Moskovljani se čine najtežim protivnicima dok je Paris SG prilično nepredvidiva momčad s kojom bi se možda imalo šanse.

S druge strane Dinamo je u ždrijebu nositelj i imat će značajno lakši posao. Modri će biti izvučeni u posljednjoj skupini ždrijeba, a mogući protivnici su Timisoara, PAOK, Motherwell, Lausanne, Dnepr Mogilev i Györi.

Svakako najneugodnije ime u tom dijelu ždrijeba je PAOK koji je namučio u trećem pretkolu Lige prvaka Ajax, a nimalo loš izbor ne bi bili Švicarci, Škoti ili Mađari. Timisoara je dobro poznat protivnik s kojim ne bi bilo lako igrati, a Bjelorusi, kao i sve istočne momčadi vrlo su nepredvidljivi i protivnik koji je vjerojatno nepoželjan.

Naravno, ne treba biti veliki stručnjak kako bi se zaključilo da će Dinamo znatno lakše do skupina Europske lige, no treba pričekati konačan ždrijeb koji će biti održan u 13 i 30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2010. u 23:46
    Naprijed naši! Da i mi konačno dobijemo 2 kluba u grupama EL.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 13:34
    Dinamoce proc 100% dobra su ekipa! ajmo Dinamo!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 13:01
    Za Dinamov prolazak vjerujem a isto tako se nadam da će i Hajduk proć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 12:40
    za diamo bi najbolji bili ovi drugoligasi a za hajduk feyenoord
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.08.2010. u 12:10
    Vjerujem i u Dinamo i u Hajduk
    Obrisan korisnik