Vodeni sportovi

Tanšeku zlato i bronca

Sportnet • petak, 06.08.2010.
Tanšeku zlato i bronca

U vrlo oštroj konkurenciji preko 130 natjecatelja u plivanju na 100 m slobodno i 180 natjecatelja na 50 m slobodno, Zoran Tanšek iz Rijeke, član PK Novi Zagreb, pobjednik je u disciplini 50 m i treći u disciplini 100 m u starosnoj grupi od 45 do 49 godina na 13. Svjetskom plivačkom prvenstvu za veterane.

Od subote 31. srpnja do subote 7. kolovoza u Göteborgu u Švedskoj održava se 13. Svjetsko plivačko prvenstvo za veterane. Jedini Hrvat među 5.000 natjecatelja u bazenu bio je Zoran Tanšek, Riječanin, rođen 1964., plivač, veteran PK Novi Zagreb. Šteta, jer kraj tolikih bazena, klubova i plivača, hrvatskih predstavnika nema na ovakvim velikim i prestižnim prvenstvima, gdje je na tisuće natjecatelja i navijača iz cijelog svijeta i koja su odlična prilika za promociju Hrvatske.

Zoran Tanšek plivao je u starosnoj grupi od 45 do 49 godina i isplivao broncu na 100 m slobodno s vremenom 55:63 sekundi i zlato u disciplini 50 m slobodno s vremenom 24:78 sekundi.

Zoran jako voli plivanje. Ovo mu nisu prve medalje; 2004. u Riccioneu u Italiji na (10.) Svjetskom plivačkom prvenstvu za veterane, Zoran je, također, isplivao broncu.

Zbog prirode posla Zoran veći dio godine provede na brodu, a pliva tek kad dođe u svoju Rijeku ili na ponekom natjecanju, ako ga uspije uhvatiti. Uzeti medalju, i to još zlato i broncu, na veteranskom natjecanju stvarno nije lako. Tu ima jako mnogo bivših olimpijskih medaljaša i ljudi koji treniraju u veteranskim klubovima s trenerima i mnogo veteranskih natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!