Košarka

Rusi bolji na Cipru

Branimir Korać • petak, 06.08.2010.
Rusi bolji na Cipru
Foto: Ivan Lacković

Hrvatska košarkaška reprezentacija nalazi se na Cipru gdje sudjeluje na pripremnom turniru uoči početka Svjetskog prvenstva. U prvom dvoboju naša reprezentacija je igrala protiv Rusije i upisala tijesan poraz 66:64...

Nakon istarskih dvoboja s reprezentacijom Italije, izabranici Josipa Vrankovića su se zaputili na Cipar gdje sudjeluju na pripremnom turniru u društvu Rusije, Grčke i Njemačke.

Prvog dana turnira Hrvatska je igrala protiv Rusije i upisala poraz 66:64. Imala je priliku naša reprezentacija izboriti barem produžetak, međutim Tomas i Ukić nisu imali sreće u posljednjem napadu i Rusi su slavili minimalnu pobjedu.

Ključnim će se pokazati početak utakmice. Rusija je puno bolje ušla u utakmicu, stvorila je vrlo brzo prednost i u završnici prve četvrtine serijom poena pobjegla je na 21:11. Do kraja susreta Hrvatska će se pokušavati vratiti i napraviti preokret, uhvatit će Ruse, ali ne i preuzeti rezultatsku kontrolu.

Druga dionica bila je već bolja nego prva, naša reprezentacija je velikom serijom uspjela doći do poravnanja na 25:25, ali nije se dugo zadržala u egalu. Ponovno krajem četvrtine Rusi bježe i na poluvremenu imaju prednost 39:33.

U drugom poluvremenu gotovo identična slika. Rusi većim dijelom susreta imaju prednost, Hrvatska to pokušava anulirati, povremeno i uspijeva, ali vrlo brzo Rusija ponovno stvara prednost. Bilo je tako sve do posljednje minute u koju je Rusija ušla s vodstvom 66:64.

Tu je naša reprezentacija imala priliku za hvatanjem barem produžetka, u prvom napadu je Popović promašio tricu, nakon toga Rusi nam daju još jednu priliku, ali prvo Ukić ne ubacuje, a zatim niti nakon skoka u napadu Tomas.

Rusija odnosi na kraju pobjedu 66:64 protiv Hrvatske koju je predvodio Bojan Bogdanović s 18 poena (šest trica), a slijedio ga je kapetan Ukić s 12 poena. U ruskom sastavu najefikasniji su bili Ponkrašov i Monja s po 13 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!