Nogomet

Olympiakos otpustio trenera

Branimir Korać • subota, 07.08.2010.
Olympiakos otpustio trenera
Foto: Sandro Donda

Nakon neočekivanog ispadanja od telavivskog Maccabija u trećem pretkolu Europske lige, Olympiakos je raskinuo suradnju s njemačkim trenerom Ewaldom Lienenom...

Njemački stručnjak Ewald Lienen dobio je otkaz u Olympiakosu nakon neočekivanog ispadanja u trećem pretkolu Europske lige. Lienen je na klupi Olympiakosa tako proveo manje od dva mjeseca i neće po dobrom pamtiti ovu epizodu, ma što govorio.

"Iako je trajalo kratko, mogu reći kako je ovo bilo pozitivno iskustvo za mene", izjavio je Lienen nakon što je dobio otkaz. Dosad u karijeri nije imao priliku raditi u klubovima od kojih se traže naslovi, vodio je Duisburg, Hansu, Köln, Tenerife, Borussiju Mönchengladbach, Hannover, Panionios te prošle sezone München 1860. Njegovo postavljanje za trenera Olympiakosa bilo je prilično iznenađenje i promašeni eksperiment.

Kako navode grčki mediji, vlasnik Olympiakosa Vangelis Marinakis je potpuno poludio nakon ispadanja njegovog kluba iz natjecanja i navodno je odmah nakon susreta nazvao Lienena i javio mu kako se niti on, a niti isključeni Diogo ne trebaju vraćati u Pirej.

Grci su ispali zbog gola u gostima, naime na svom travnjaku su slavili 2:1, međutim Maccabi je u Tel Avivu bio bolji s minimalnih 1:0.

Kao najveći kandidati za novog trenera spominju se Ernesto Valverde i Manuel Pellegrini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.08.2010. u 14:55
    Zbog te budale je Dinamo bio nositelj u ždrijebu :)
    Obrisan korisnik