Košarka

Uz dosta muke svladali Njemačku

Branimir Korać • subota, 07.08.2010.
Uz dosta muke svladali Njemačku
Foto: Bruno Blumenschein

Nakon poraza od Rusije prvog dana turnira na Cipru, Hrvatske je u drugom susretu svladala Njemačku. Nije to bila bolja igra već samo bolji rezultat u odnosu na prvu utakmicu...

Kako njemačku reprezentaciju uvijek shvaćamo olako, posebno kada igra bez Dirka Nowitzkog, tako se i ovaj put očekivala lagana pobjeda naše reprezentacije, posebno kada se zna da je Njemačka razbijena dan ranije od Grka, a prije nekih tjedan dana poražena je i od Nizozemaca.

I tako s mišlju lako ćemo Hrvatska se brzo našla u problemima. Njemačka je igrala puno bolje u početnoj fazi susreta, dohvatila i dvoznamenkastu prednost te prvu četvrtinu završila u svoju korist s neugodnih 25:14.

Stanje se počelo popravljati tek u drugoj polovici druge četvrtine nakon što smo protiv šuterski raspoloženog protivnika zaostajali i najviših 16 poena (34:18), no onda je Hrvatska zaigrala bolje i uspjela smanjiti do odmora zaostatak na već podnošljivijih 44:40.

U drugih 20 minuta vrlo brzo smo uhvatili priključak i do samog kraja susreta nije bilo velikih odvajanja.

U posljednjoj minuti bilo je dosta neizvjesno, Hrvatska je 30 sekundi prije kraja imala 77:74 da bi Njemačka uspjela smanjiti deset sekundi prije kraja na 77:76 nakon čega je uslijedio brzi prekršaj nad Žorićem.

Žorić je u napadu ranije blokirao Staigera na ulazu, imao je priliku ovdje s dva slobodna bacanja osigurati najmanje produžetak, no promašio je oba i Njemačka je dobila priliku. Staiger je pokušao biti junak, uzeo je šut preko Tomasa, ali nije bio precizan i Hrvatska slavi 77:76.

U našem sastavu prednjačio je Roko Ukić koji je ubacio 18 poena, a slijedio ga je Marko Banić s 14. Kod Njemačke Demond Greene je ubacio 11 poena, a Staiger i Benzing su ubacili po devet poena.

Prijateljska utakmica:
Hrvatska - Njemačka 77:76.

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!