Nogomet

Blatter: "Želim profesionalne suce"

Nikola Vlahović • srijeda, 11.08.2010.
Blatter: "Želim profesionalne suce"
Foto: Euro 2008 SA

Predsjednik Fife, Sepp Blatter, prisjetio se Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici te je rekao da je veoma zadovoljan kako je natjecanje prošlo.

Kad se saznalo da će Svjetsko nogometno prvenstvo 2010. godine biti održano u Južnoafričkoj Republici odmah su počela nagađanja kako je to loše i da će to biti jedno od najgorih Svjetskih prvenstava.

Međutim, natjecanje je prošlo bez većih incidenata, a posebno je zadovoljan Sepp Blatter: "Osjećam mješavinu zadovoljstva i opravdanja. Priznajem da je tlak bio visok pa čak i da je buka bila prevelika, ali ja mislim da nije bilo problema".

"Kad se sad sjetim da je stotine tisuća ljudi došlo do Južne Afrike, sastalo se s drugim ljudima u divnim gradovima kao što su Cape Town, Durban ili Port Elizabeth, onda znam da je to bilo nešto fantastično", rekao je Blatter.

Pohvalio je Sepp još jednom i organizatore: "Skoro pa nije bilo nikakvog incidenta ni nasilja, a sve je prošlo u redu i u transportu navijača. Teško je bilo predvidjeti da će navijači protivničkih momčadi biti tako mirni. Južna Afrika već je i ekonomski napredovala. Njihov predsjednik mi je rekao da se povećao rast bruto domaćeg proizvoda".

Blatter je istaknuo da je od ekonomske dobiti najvažnije ono što je cijela Afrika dobila Svjetskim prvenstvom - vjeru: "Emocije koje je osjetio cijeli afrički kontinent važnije su od ekonomske dobiti. Oni su stekli vjeru u sebe, pokazali su i sebi i cijelom svijetu da su sposobni za velike stvari".

Međutim, jedna stvar na Svjetskom prvenstvu bila je vrlo loša, a to je suđenje. Stoga je Švicarac najavio određene promjene: "Mi već imamo plan o pomlađivanju sudaca. Osobno bih volio da imamo suce profesionalce, koji se u životu bave samo suđenjem kao osnovnom profesijom. Međutim, znam da su o tome mišljenja podijeljena. Što se tiče uvođenja tehnologije, mislim da je to malo komplicirano".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2010. u 11:50
    koji kreten.
    Obrisan korisnik