Nogomet

Nijemac na klupi Australije

Nikola Vlahović • srijeda, 11.08.2010.
Nijemac na klupi Australije
Foto: Sandro Donda

Najbolji igrači Australije dobili su novog izbornika, a to je Holger Osieck. Radi se o 61-godišnjem nogometnom stručnjaku koji dolazi iz Njemačke.

Frank Lowy, predsjednik Australskog nogometnog saveza, obavijestio je javnost da je novi izbornik Australije Holger Osieck.

Nijemac će na klupi Klokana zamijeniti nizozemskog trenera Pima Verbeeka, koji je tu funkciju napustio nakon ispadanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva.

"Naš novi stručni stožer mora raditi s mladim igračima i razvijati ih da budu što bolji. Novi izbornik ima dokazano iskustvo na međunarodnoj razini. Holger je zadovoljio sve naše kriterije i ima visoke preporuke jer je svugdje imao dobre rezultate, a u svom će radu kombinirati znanje i iskustvo koje ima. Bit će mentor našim mladim trenerima i tako ih razvijati da oni budu treneri reprezentacije jednog dana", rekao je Lowy.

Osieck nije skrivao zadovoljstvo svojim novim poslom: "Jako sam uzbuđen što ću trenirati Australiju. Reprezentacija je u fazi tranzicije i pripreme za Svjetsko prvenstvo 2014. godine su idealna prilika da uključimo mlade igrače u reprezentaciju".

61-godišnji trener ima dosta iskustva, a u svojoj karijer je bio pomoćni trener u reprezentaciji Zapadne Njemačke te izbornik Kanade, a što se tiče klubova vodio je Bochum, Fenerbahče i Urawa Red Diamondse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!